Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Chablis Premier Cru MontmainsNr 95611

  • William Fèvre ,
  • Frankrike
    , , , Chablis Premier Cru
  • 339:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Chablis Premier Cru

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av äpplen, rökig mineral, gula päron, örter, honung och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av äpplen, mineral, nektarin, gula päron och grillad citron.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En vanlig synonym för chardonnay i Chablis är beaunois. Druvsorten är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor och passar bra för ekfatslagring. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter, äggprotein, mjölkprotein

  • Producent

    William Fèvre

  • Om producenten

    William Fèvre grundade 1959 företaget, då under namnet Domaine de la Maladière. Egendomen omfattar totalt 51 hektar vinodlingar i Chablis. 15,9 hektar av dessa är premier cru och 15,2 är grand cru.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Premier cru-läget Montmains omfattar knappt 100 hektar och ligger på floden Seraines vänstra strand, sydväst om byn Chablis.

  • Jordmån

    Kalkhaltig lera med stor andel skaldjursfossil, så kallad kimmeridgelera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas i pneumatisk press. Därefter dras cirka 40-50 procent av musten över till gamla ekfat och resterande till rostfria ståltankar. Vinifieringen sker sedan utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har vilat tillsammans med sin jästfällning i cirka ett år. Det vin som jäst på ekfat, stannade på faten i fem till sex månader.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    452

  • Säljstart

    2019-09-20
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av äpplen, mineral, nektarin, gula päron och grillad citron.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    En vanlig synonym för chardonnay i Chablis är beaunois. Druvsorten är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor och passar bra för ekfatslagring. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter, äggprotein, mjölkprotein

  • Producent

    William Fèvre

  • Om producenten

    William Fèvre grundade 1959 företaget, då under namnet Domaine de la Maladière. Egendomen omfattar totalt 51 hektar vinodlingar i Chablis. 15,9 hektar av dessa är premier cru och 15,2 är grand cru.

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Premier cru-läget Montmains omfattar knappt 100 hektar och ligger på floden Seraines vänstra strand, sydväst om byn Chablis.

  • Jordmån

    Kalkhaltig lera med stor andel skaldjursfossil, så kallad kimmeridgelera.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressas i pneumatisk press. Därefter dras cirka 40-50 procent av musten över till gamla ekfat och resterande till rostfria ståltankar. Vinifieringen sker sedan utan tillsatt jäst.

  • Lagring

    Vinet har vilat tillsammans med sin jästfällning i cirka ett år. Det vin som jäst på ekfat, stannade på faten i fem till sex månader.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    452