Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Château de RochemorinNr 90570

  • Blanc ,
  • Frankrike
    , , , Pessac-Léognan
  • 189:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Pessac-Léognan

Nyanserad, något aromatisk, mycket frisk smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, nektarin, nougat, passionsfrukt och citron. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av fisk och till ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-05-05
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, aromatisk, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, smör, krusbär, marsipan och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Druvsorten sauvignon blanc odlas i många delar av vinvälden och trivs på platser som är hyfsat svala. Några av de mest kända ursprungen är Sancerre i Frankrike och Marlborough i Nya Zeeland. Att fatlagra denna druvsort är mer ovanligt men förekommer bland annat i Bordeaux.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    André Lurton

  • Om producenten

    Företaget Lurton grundades redan 1889 och 1956 tog André Lurton över ansvaret. Idag förfogar man över ett tiotal egendomar i Bordeaux. Egendomen Château de Rochemorin består av 21,5 hektar vinodlingar. Slottet har tidigare ägts att filosofen och författaren Charles Louis de Secondat - Baron de Montesquieu (1689-1755). Källarmästare är Laurent Bouthonnier och vinmakare är Denis Dubourdieu och Valérie Lavigne.

  • Leverantör

    The Wine Collection Sweden AB

  • Odlingsområde

    Pessac-Léognan utgör den norra delen av Graves, i sydvästra Bordeaux. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar planterade med 6 500 till 8 500 vinrankor per hektar. Den genomsnittliga ålder är 13 år och rankorna är uppbundna i Dubbel Guyot.

  • Jordmån

    Grus och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand mellan 3 till 12 september. Skördeuttaget var 51 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste på ekfat vid 18 - 23°C. Vinet genomgick ingen malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 10 månader på ekfat tillsammans med sin jästfällning. 35 procent av faten var nya. Regelbunden omrörning av jästfällningen, så kallat bâttonage.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    252

  • Säljstart

    2020-05-05
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, aromatisk, något utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, smör, krusbär, marsipan och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Druvsorten sauvignon blanc odlas i många delar av vinvälden och trivs på platser som är hyfsat svala. Några av de mest kända ursprungen är Sancerre i Frankrike och Marlborough i Nya Zeeland. Att fatlagra denna druvsort är mer ovanligt men förekommer bland annat i Bordeaux.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    André Lurton

  • Om producenten

    Företaget Lurton grundades redan 1889 och 1956 tog André Lurton över ansvaret. Idag förfogar man över ett tiotal egendomar i Bordeaux. Egendomen Château de Rochemorin består av 21,5 hektar vinodlingar. Slottet har tidigare ägts att filosofen och författaren Charles Louis de Secondat - Baron de Montesquieu (1689-1755). Källarmästare är Laurent Bouthonnier och vinmakare är Denis Dubourdieu och Valérie Lavigne.

  • Leverantör

    The Wine Collection Sweden AB

  • Odlingsområde

    Pessac-Léognan utgör den norra delen av Graves, i sydvästra Bordeaux. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar planterade med 6 500 till 8 500 vinrankor per hektar. Den genomsnittliga ålder är 13 år och rankorna är uppbundna i Dubbel Guyot.

  • Jordmån

    Grus och kalksten.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand mellan 3 till 12 september. Skördeuttaget var 51 hektoliter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten jäste på ekfat vid 18 - 23°C. Vinet genomgick ingen malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats 10 månader på ekfat tillsammans med sin jästfällning. 35 procent av faten var nya. Regelbunden omrörning av jästfällningen, så kallat bâttonage.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    252