,
  • Château DereszlaNr 2901

  • Tokaji Aszù 5 Puttonyos , 2013
  • Ungern
    , Tokaj
  • 189:-
  • Flaska , 500 ml
Ungern
, Tokaj

Nyanserad, mycket söt och frisk smak med inslag av fat, ananas, persika, honung, gula äpplen, mandelmassa och apelsin. Serveras vid 8-10°C till gåslever, blåmögelost eller fruktdesserter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2008-10-01
  • Alkoholhalt

    10 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, ananas, persika, honung, saffran och apelsin.

  • Råvaror

    70% och 30% harslevelü.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    165 g/l

  • Övrigt

    Puttonyos är ett mått på den mängd ädelrötade druvor som blandas med en bestämd mängd torrt vin. Traditionellt var en puttonyos cirka 25 kilo och basvinet 136 liter. I dag är puttonyos ett mått på sockerhalten i det färdiga vinet. Ett vin med beteckningen 5 puttonyos innehåller minst 120 gram socker per liter.

  • Producent

    Château Dereszla

  • Om producenten

    Château Dereszla ägs av firman Edonia med huvudsäte i Bordeaux.

  • Leverantör

    Granqvist Beverage House AB

  • Odlingsområde

    Tokaj-Hegyalja ligger i nordöstra Ungern.

  • Jordmån

    Vulkanisk tufa och lössjordar.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Aszú-druvorna krossades lätt och blandades med torrt basvin. Blandningen skalmacererade i 14 timmar innan jäsning i ståltankar.

  • Lagring

    Två år på en blandning av franska och ungerska 220 liters ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    378

  • Säljstart

    2008-10-01
  • Alkoholhalt

    10 %

  • Färg

    Gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, ananas, persika, honung, saffran och apelsin.

  • Råvaror

    70% och 30% harslevelü.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    165 g/l

  • Övrigt

    Puttonyos är ett mått på den mängd ädelrötade druvor som blandas med en bestämd mängd torrt vin. Traditionellt var en puttonyos cirka 25 kilo och basvinet 136 liter. I dag är puttonyos ett mått på sockerhalten i det färdiga vinet. Ett vin med beteckningen 5 puttonyos innehåller minst 120 gram socker per liter.

  • Producent

    Château Dereszla

  • Om producenten

    Château Dereszla ägs av firman Edonia med huvudsäte i Bordeaux.

  • Leverantör

    Granqvist Beverage House AB

  • Odlingsområde

    Tokaj-Hegyalja ligger i nordöstra Ungern.

  • Jordmån

    Vulkanisk tufa och lössjordar.

  • Skörd

    Manuell.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Aszú-druvorna krossades lätt och blandades med torrt basvin. Blandningen skalmacererade i 14 timmar innan jäsning i ståltankar.

  • Lagring

    Två år på en blandning av franska och ungerska 220 liters ekfat.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    378