,
  • Corte GiacobbeNr 6457

  • Soave ,
  • Italien
    , Venetien , Soave
  • 249:-
  • Box , 2000 ml
Italien
, Venetien , Soave

Fruktig smak med inslag av fat, gula äpplen, galiamelon, mandelblommor, päron och apelsin. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, eller till ljust kött.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, apelsinblommor, galiamelon, örter och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Dal Cero

  • Om producenten

    Corte Giacobbe omfattar 40 hektar mark. Vingårdarna ligger på en höjd av 500 meter över havet på sluttningarna av två vulkaner, Calvarina och Crocetta. Vinmakare i tredje generationen på gården är Davide Dal Cero.

  • Leverantör

    Vini Buoni AB

  • Odlingsområde

    Soave är beläget i Venetien, strax öster om Verona. Soave är sedan 1967 klassat som ett DOC-område (Denominazione di Origine Controllata). Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i kommunen Roncà.

  • Jordmån

    Kalkjord och vulkanisk jord rik på basalt och lava.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i den andra och tredje veckan av september. Skördeuttaget var sju ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten fick skalmacerera i ett dygn på ståltank, därefter skedde en andra temperaturkontrollerad skaljäsning vid 16°C på ståltank. Regelbunden bâttonage (omrörning av jästfällningen) en gång i veckan och temperaturkontrollerad jäsning på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades på franska barriquer och tonneaux av ek samt ståltank i minst sex månader.

  • Kr/l - jämförpris

    124,5

  • Säljstart

    2020-06-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, apelsinblommor, galiamelon, örter och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Dal Cero

  • Om producenten

    Corte Giacobbe omfattar 40 hektar mark. Vingårdarna ligger på en höjd av 500 meter över havet på sluttningarna av två vulkaner, Calvarina och Crocetta. Vinmakare i tredje generationen på gården är Davide Dal Cero.

  • Leverantör

    Vini Buoni AB

  • Odlingsområde

    Soave är beläget i Venetien, strax öster om Verona. Soave är sedan 1967 klassat som ett DOC-område (Denominazione di Origine Controllata). Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i kommunen Roncà.

  • Jordmån

    Kalkjord och vulkanisk jord rik på basalt och lava.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i den andra och tredje veckan av september. Skördeuttaget var sju ton per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten fick skalmacerera i ett dygn på ståltank, därefter skedde en andra temperaturkontrollerad skaljäsning vid 16°C på ståltank. Regelbunden bâttonage (omrörning av jästfällningen) en gång i veckan och temperaturkontrollerad jäsning på ekfat.

  • Lagring

    Vinet lagrades på franska barriquer och tonneaux av ek samt ståltank i minst sex månader.

  • Kr/l - jämförpris

    124,5