,
  • DiemersdalNr 6349

  • Sauvignon Blanc , 2018
  • Sydafrika
    , Western Cape , Cape Town
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , Cape Town

Nyhet

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av passionsfrukt, svartvinbärsblad, krusbär, färska örter och lime. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur.


Produktinformation


  • Säljstart

    2018-12-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, aromatisk doft med inslag av päron, svartvinbärsblad, krusbär, färska örter och citron.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Diemersdal

  • Om producenten

    Diemersdal Estate ägs och drivs av familjen Louws i sjätte generation. Egendomen omfattar 340 hektar, varav 180 av dessa är planterade med vinstockar.

  • Leverantör

    Bornicon & Salming

  • Odlingsområde

    Cape Town är ett nytt WO (Wine of Origin) i Sydafrika som samlar områdena Constantia, Durbanville, Philadelphia och Hout Bay under ett och samma WO. Druvorna till detta vin kommer från tio olika vingårdar i Durbanville. Området kännetecknas av de svala vindar som drar in från Atlanten med morgondimma som resultat. På sommaren blåser en stark sydostlig vind som svalkar druvorna även om solen skiner starkt.

  • Jordmån

    Eroderad granitjord, så kallad "hutton" och lerjord, "clovelly".

  • Skörd

    Druvorna skördades nattetid med maskin, vid lite olika mognadsgrad.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna från de olika vingårdarna vinifierades separat. Druvorna avstjälkades och krossades utan kontakt med syre. Musten skalmacererade i tre till tolv timmar, pressades och lämnades att klarna i cirka tolv timmar. Jäsningen skedde i tre veckor på temperaturkontrollerade ståltankar vid en temperatur av 12-16°C med utvalda jäststammar.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2018-12-01
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, aromatisk doft med inslag av päron, svartvinbärsblad, krusbär, färska örter och citron.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Producent

    Diemersdal

  • Om producenten

    Diemersdal Estate ägs och drivs av familjen Louws i sjätte generation. Egendomen omfattar 340 hektar, varav 180 av dessa är planterade med vinstockar.

  • Leverantör

    Bornicon & Salming

  • Odlingsområde

    Cape Town är ett nytt WO (Wine of Origin) i Sydafrika som samlar områdena Constantia, Durbanville, Philadelphia och Hout Bay under ett och samma WO. Druvorna till detta vin kommer från tio olika vingårdar i Durbanville. Området kännetecknas av de svala vindar som drar in från Atlanten med morgondimma som resultat. På sommaren blåser en stark sydostlig vind som svalkar druvorna även om solen skiner starkt.

  • Jordmån

    Eroderad granitjord, så kallad "hutton" och lerjord, "clovelly".

  • Skörd

    Druvorna skördades nattetid med maskin, vid lite olika mognadsgrad.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna från de olika vingårdarna vinifierades separat. Druvorna avstjälkades och krossades utan kontakt med syre. Musten skalmacererade i tre till tolv timmar, pressades och lämnades att klarna i cirka tolv timmar. Jäsningen skedde i tre veckor på temperaturkontrollerade ståltankar vid en temperatur av 12-16°C med utvalda jäststammar.

  • Kr/l - jämförpris

    132