,
  • Domaine RewaNr 96305

  • Chardonnay ,
  • Nya Zeeland
    , Central Otago
  • 299:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Central Otago

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, jasminblommor, kryddor, smör, mandarin och vanilj. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    13,8 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, jasminblommor, mineral, mandel, smör och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Till detta vin användes chardonnaydruvor av klonerna mendoza och klon 15. Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Domaine Rewa

  • Om producenten

    Domaine Rewa ägs och drivs av Philippa Fourbet som köpte egendomen 2010. Egendomen omfattar 5,5 hektar vinodlingar. Till sin hjälp att sköta vinodlingarna har hon vitikulturisterna Grant Holston och Gary Ford. Vinmakare är Peter Bartle. Philippa odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 22 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De hela druvklasarna pressades. Musten vilade sedan på ståltank över natten. Därefter jäsning och skalmaceration på franska ekfat, så kallade barriquer i cirka 20 dagar, med regelbunden omrörning av jästfällningen.

  • Lagring

    Vinet lagrades i nio månader på franska barriquer, varav 35 procent av dessa var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398,67

  • Säljstart

    2018-11-02
  • Alkoholhalt

    13,8 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, jasminblommor, mineral, mandel, smör och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Till detta vin användes chardonnaydruvor av klonerna mendoza och klon 15. Producenten uppger att detta är ett naturvin.

  • Producent

    Domaine Rewa

  • Om producenten

    Domaine Rewa ägs och drivs av Philippa Fourbet som köpte egendomen 2010. Egendomen omfattar 5,5 hektar vinodlingar. Till sin hjälp att sköta vinodlingarna har hon vitikulturisterna Grant Holston och Gary Ford. Vinmakare är Peter Bartle. Philippa odlar sina druvor enligt biodynamiska principer. Det innebär bland annat att man undviker användandet av syntetiskt framställda gödnings- och bekämpningsmedel.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand den 22 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    De hela druvklasarna pressades. Musten vilade sedan på ståltank över natten. Därefter jäsning och skalmaceration på franska ekfat, så kallade barriquer i cirka 20 dagar, med regelbunden omrörning av jästfällningen.

  • Lagring

    Vinet lagrades i nio månader på franska barriquer, varav 35 procent av dessa var nya.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    398,67