,
  • FaillaNr 93110

  • Sonoma Coast Chardonnay ,
  • USA
    , , , Sonoma County , Sonoma Coast
  • 359:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, , , Sonoma County , Sonoma Coast

Komplex, balanserad smak med tydlig, rostad fatkaraktär, inslag av gula plommon, ananas, hasselnötter, smör, apelsin, nektarin och vit choklad. Serveras vid 10-12°C till rätter av fisk eller fågel-, fläsk- eller lammkött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går inte att beställa för närvarande. Öppnar åter för beställning 22/9.

Dryckerna finns i butiker som har sortimentet.


Produktinformation

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex doft med tydlig, rostad fatkaraktär, inslag av gula plommon, ananas, hasselnötter, smör, apelsin och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Druvsorten chardonnay är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor och passar bra för ekfatslagring. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Failla Wines

  • Om producenten

    Failla Wines producerade sin första årgång 1998. Vinet var en viognier från vingården Alban i Edna Valley och en syrah från Sonoma Coast. Samtidigt planterade man sin egna vingård i Cazadero. Förutom viognier, syrah och chardonnay odlar man även bland annat pinot noir. Sedan starten har man stadigt utökat egendomen.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Sonoma ligger i norra Kalifornien, cirka fem mil norr om San Francisco. 75 procent av druvorna kommer från producentens egna vingårdar, resterande från kontrakterade odlare.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och fem procent av druvorna jäste tillsammans med skalen. Ingen tillsatt jäst användes coh allt vin genomgick malolaktisk omvandling.

  • Lagring

    Vinet har lagrats nio månader tillsammans med sin jästfällning. 25 procent av vinet lagrades i betongägg, 25 procent i större franska foudres, 25 procent i neutrala stora ekfat om 300 liter, tio procent i nya franska ekfat, tio procent i ståltankar och fem procent i amfora.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    478,67

  • Säljstart

    2020-06-09
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Komplex doft med tydlig, rostad fatkaraktär, inslag av gula plommon, ananas, hasselnötter, smör, apelsin och vanilj.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Druvsorten chardonnay är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor och passar bra för ekfatslagring. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Failla Wines

  • Om producenten

    Failla Wines producerade sin första årgång 1998. Vinet var en viognier från vingården Alban i Edna Valley och en syrah från Sonoma Coast. Samtidigt planterade man sin egna vingård i Cazadero. Förutom viognier, syrah och chardonnay odlar man även bland annat pinot noir. Sedan starten har man stadigt utökat egendomen.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Sonoma ligger i norra Kalifornien, cirka fem mil norr om San Francisco. 75 procent av druvorna kommer från producentens egna vingårdar, resterande från kontrakterade odlare.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas och fem procent av druvorna jäste tillsammans med skalen. Ingen tillsatt jäst användes coh allt vin genomgick malolaktisk omvandling.

  • Lagring

    Vinet har lagrats nio månader tillsammans med sin jästfällning. 25 procent av vinet lagrades i betongägg, 25 procent i större franska foudres, 25 procent i neutrala stora ekfat om 300 liter, tio procent i nya franska ekfat, tio procent i ståltankar och fem procent i amfora.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    478,67