Viktig information

på grund av tekniskt fel går det för närvarande inte att beställa varor på systembolaget.se eller i butik. Felsökning pågår.  

,
  • Georg BreuerNr 90602

  • Berg Rottland Riesling ,
  • Tyskland
    ,
  • 379:-
  • Flaska , 750 ml
Tyskland
,

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, örter, apelsin, rabarber, vita vinbär och mineral. Serveras vid 8-10°C som aperitif, till rätter av fisk eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Flagga Tyskland
Tyskland
Vinkartboken

Det nordliga geografiska läget till trots producerar Tyskland några av världens främsta viner. En viktig del av förklaringen är att alla tyska vindistrikt ligger i anslutning till floder.

De två nytillkomna distrikten i östra Tyskland hör till Elbes flodsystem. Alla de andra klamrar sig fast utmed Rhen och dess bifloder – Neckar, Main, Nahe, stora Mosel och lilla Ahr – där vingårdarna på de branta och solfångande flodsluttningarna drar nytta av vattnets tempererande och värmereflekterande inverkan.

Riesling är en tålig druva

Med en tålig druva, här främst den härdiga riesling, planterad i ett gynnsamt läge med en fördelaktig jordmån kan man uppväga nackdelarna med ett i grunden ogynnsamt klimat och ändå producera ett stort vin. Generellt har tyska vita viner en markerad fruktsyra som gör att de oftast upplevs som friska, även om vinet har sötma i sig.

De blå druvorna får en alltmer framskjuten placering i vingårdarna där spätburgunder (pinot noir) i till exempel Ahr, Baden och Pfalz uppvisar hög internationell standard.

Läs mer om viner från Tyskland
Karta Tyskland