,
  • Kir-YianniNr 2338

  • Assyrtiko , 2017
  • Grekland
    , Makedonien , Amyndeo , Florina
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Grekland
, Makedonien , Amyndeo , Florina

Fruktig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, färska örter, vita vinbär, päron och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gröna äpplen, citronmeliss, vita vinbär, päron och lime.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvan assyrtiko härstammar från Santorini.

  • Producent

    Kir-Yianni Estate

  • Om producenten

    Kir-Yianni Estate grundades 1997 av Yiannis Boutaris och styrs idag av Yiannis son Stellios Boutaris. Företaget äger vingårdar i Naoussa och Amyndeon på varsin sida av berget Vermion i nordvästra Grekland.

  • Leverantör

    Carovin AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från olika områden i Florina i nordvästra Makedonien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kallmaceration följt av jäsning. Efter jäsningen får vinet vila i 4-5 månader på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2018-09-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gröna äpplen, citronmeliss, vita vinbär, päron och lime.

  • Råvaror

    Assyrtiko.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Druvan assyrtiko härstammar från Santorini.

  • Producent

    Kir-Yianni Estate

  • Om producenten

    Kir-Yianni Estate grundades 1997 av Yiannis Boutaris och styrs idag av Yiannis son Stellios Boutaris. Företaget äger vingårdar i Naoussa och Amyndeon på varsin sida av berget Vermion i nordvästra Grekland.

  • Leverantör

    Carovin AB

  • Odlingsområde

    Druvorna till detta vin kommer från olika områden i Florina i nordvästra Makedonien.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Kallmaceration följt av jäsning. Efter jäsningen får vinet vila i 4-5 månader på sin jästfällning.

  • Kr/l - jämförpris

    132