Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • KourtakiNr 7185

  • Retsina of Attica
  • Grekland
  • 79:-
  • Flaska , 750 ml
Grekland

Kryddig smak med tydlig karaktär av kåda, inslag av rosmarin och gula päron. Serveras vid 7-9°C gärna till grekiska rätter av fisk eller ljust kött.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    1995-03-06
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av kåda, inslag av rosmarin och citrus.

  • Råvaror

    Savatiano.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Retsina har producerats i cirka 2000 år. Vinet har sitt ursprung i antiken då det förvarades i amforor som förslöts med kåda från Aleppotall. Kådan gjorde att amforan höll tätt så vinet inte blev förstört av syre. Dessutom fick vinet en speciell smak och när nya metoder för förvaring uppfanns fortsatte man ändå att tillsätta kåda för smakens skull. Druvsorten savatiano är en av de vanligaste druvorna i Grekland och är känd för att klara av ett varmt klimat med återkommande torka. Då denna druva har låg syra blandas den ofta med assyrtiko och rhoditis.

  • Producent

    Kourtakis

  • Om producenten

    Kourtakis grundades 1895 av Vassilis Kourtakis. Idag ingår företaget i Greek Wine Cellars.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Retsina tillverkas i hela Grekland, och räknas som en traditionell appellation.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten smaksätts med kåda från Alleppotallen och får jäsa vid högst 22°C under tolv dagar.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    105,33

  • Säljstart

    1995-03-06
  • Alkoholhalt

    11,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Stor doft med tydlig karaktär av kåda, inslag av rosmarin och citrus.

  • Råvaror

    Savatiano.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Retsina har producerats i cirka 2000 år. Vinet har sitt ursprung i antiken då det förvarades i amforor som förslöts med kåda från Aleppotall. Kådan gjorde att amforan höll tätt så vinet inte blev förstört av syre. Dessutom fick vinet en speciell smak och när nya metoder för förvaring uppfanns fortsatte man ändå att tillsätta kåda för smakens skull. Druvsorten savatiano är en av de vanligaste druvorna i Grekland och är känd för att klara av ett varmt klimat med återkommande torka. Då denna druva har låg syra blandas den ofta med assyrtiko och rhoditis.

  • Producent

    Kourtakis

  • Om producenten

    Kourtakis grundades 1895 av Vassilis Kourtakis. Idag ingår företaget i Greek Wine Cellars.

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Odlingsområde

    Retsina tillverkas i hela Grekland, och räknas som en traditionell appellation.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Musten smaksätts med kåda från Alleppotallen och får jäsa vid högst 22°C under tolv dagar.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    105,33