,
  • Loimer LoiserbergNr 91278

  • Grüner Veltliner ,
  • Österrike
    , Niederösterreich , Kamptal
  • 150:-
  • Flaska , 750 ml
Österrike
, Niederösterreich , Kamptal

Nyanserad, fruktig smak med inslag av gula päron, nätmelon, mineral, vitpeppar, örter och limeskal. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2016-11-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av gula päron, nätmelon, mineral, vitpeppar och lime.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Weingut Fred Loimer

  • Om Producenten

    Fred Loimer, som också är vinmakare, äger cirka 30 hektar vingårdar.

  • Leverantör

    Gullberg by Stockwine AB

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Hälften av musten jäste på stora gamla ekfat med sin naturliga jästfällning i fyra till åtta veckor vid en temperatur av 22-24°C. Resterande hälft av musten jäste på ståltankar vid en temperatur av 20-22°C. Efter avslutad jäsning vilade vinet tillsammans med sin jästfällning i sex månader. Därefter blandades och buteljerades vinet i slutet av april.

  • Skörd

    Druvorna plockades för hand med början i mitten av september fram till slutet av oktober. Skördeuttaget var 35 hektoliter per hektar.

  • Odlingsområde

    Distriktet Kamptal ligger i regionen Niederösterreich, drygt fem mil nordväst om Wien. Druvorna till detta vin kommer huvudsakligen från vingårdsläget Loiserberg som ligger på 350 till 390 meters höjd över havet. Den del av vingården som dessa druvor kommer från är exponerad i sydostlig-syd-sydvästlig riktning. Åldern på vinstockarna varierar mellan 5 till 50 år.

  • Förslutning

    Vinoloc

  • Kr/l - jämförpris

    200

Flagga Österrike
Österrike
Vinkartboken

Österrike har en av Europas äldsta vinkulturer, som utvecklats till ett av våra mest moderna vinländer. I dag uppvisar Österrike många likheter med Tyskland vad gäller druvsorter och vinlagstiftning.

Det vita dominerar vinproduktionen

Vitt vin dominerar produktionen men jämfört med de tyska är de österrikiska vinerna nästan alltid torra och tack vare det något varmare klimatet oftast fylligare och mer rika på alkohol.

Här finns även en betydande produktion av söta vita viner i världsklass och en ökande andel rött vin. Den gröna druvan grüner veltliner är nästan synonymt med vita viner från Österrike. Den ger kryddiga och friska viner – de bästa utvecklas med lagring.

Läs mer om viner från Österrike
Karta Österrike