Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • MenguanteNr 6713

  • Garnacha Blanca ,
  • Spanien
    , Aragonien , Cariñena
  • 89:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Aragonien , Cariñena

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, päron, gula äpplen, honungsmelon, mineral och citrusskal. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller fågel.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-06-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av fat, päron, gula äpplen, honungsmelon och citrus.

  • Råvaror

    Garnacha blanca.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Den gröna druvan garnacha blanca är nära besläktad med dess röda motsvarighet garnacha. Druvan tros vara en mutation av den blå varianten. Man tror att garnacha härstammar från Spaniens östra delar; Aragonien eller Katalonien. I Frankrike går druvan under namnet grenache som blå och grenache blanc som grön.

  • Producent

    Viñedos y Bodegas Pablo

  • Om producenten

    Familjeföretaget Viñedos y Bodegas Pablo ligger i Almonacid de la Sierra, i provinsen Zaragoza, Cariñena. Företaget drivs idag av José Pablo Casao. Vingårdarna är belägna intill bergen Sierra de Algairén på en höjd av 550 och 750 meter. Vingårdarna omfattar 100 hektar och odlingen sker enligt ekologiska principer.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cariñena ligger strax söder om Zaragoza i provinsen Aragonien i norra Spanien. Området fick DO-status (Denominación de Origen) 1932. Med en vinodlingsareal om drygt 16 000 hektar är Cariñena det största av Aragoniens fyra DO-områden. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 30 år.

  • Jordmån

    Kalkhaltig småsten, så kallad "canalejo".

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd kyldes vinerna ned och förvarades vid 8°C. Druvorna avstjälkades och fick sedan ligga 18 timmar med skalkontakt vid 5°C. Därefter pressades druvorna och musten fick jäsa 20 dagar i rostfria ståltankar vid 16°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre månader på ekfat. Under de första 30 dagar rörde man regelbundet om jästfällningen, så kallad bâtonnage.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    118,67

  • Säljstart

    2019-06-01
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av fat, päron, gula äpplen, honungsmelon och citrus.

  • Råvaror

    Garnacha blanca.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Den gröna druvan garnacha blanca är nära besläktad med dess röda motsvarighet garnacha. Druvan tros vara en mutation av den blå varianten. Man tror att garnacha härstammar från Spaniens östra delar; Aragonien eller Katalonien. I Frankrike går druvan under namnet grenache som blå och grenache blanc som grön.

  • Producent

    Viñedos y Bodegas Pablo

  • Om producenten

    Familjeföretaget Viñedos y Bodegas Pablo ligger i Almonacid de la Sierra, i provinsen Zaragoza, Cariñena. Företaget drivs idag av José Pablo Casao. Vingårdarna är belägna intill bergen Sierra de Algairén på en höjd av 550 och 750 meter. Vingårdarna omfattar 100 hektar och odlingen sker enligt ekologiska principer.

  • Leverantör

    Quaffable Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Cariñena ligger strax söder om Zaragoza i provinsen Aragonien i norra Spanien. Området fick DO-status (Denominación de Origen) 1932. Med en vinodlingsareal om drygt 16 000 hektar är Cariñena det största av Aragoniens fyra DO-områden. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar. Den genomsnittliga åldern på vinstockarna är 30 år.

  • Jordmån

    Kalkhaltig småsten, så kallad "canalejo".

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd kyldes vinerna ned och förvarades vid 8°C. Druvorna avstjälkades och fick sedan ligga 18 timmar med skalkontakt vid 5°C. Därefter pressades druvorna och musten fick jäsa 20 dagar i rostfria ståltankar vid 16°C.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre månader på ekfat. Under de första 30 dagar rörde man regelbundet om jästfällningen, så kallad bâtonnage.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    118,67