,
  • MiM NaturaNr 6442

  • Xarel-lo de Terrer , 2017
  • Spanien
    , Penedès
  • 99:-
  • Flaska , 750 ml
Spanien
, Penedès

Ekologiskt

Ungdomlig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citron, päron, mineral och örter. Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Produktinformation

  • Lättare glasflaska

  • Säljstart

    2018-06-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, päron, citron, gummi och örter.

  • Råvaror

    85% xarel-lo och 15% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Vins el Cep

  • Om producenten

    Vins el Cep har sitt säte i Sant Sadurní d'Aniola utanför Barcelona och grundades 1980 av fyra familjer med flera hundra års erfarenhet av vinodling i området. Egendomen har anor från 1499, men är idag helt moderniserad. Vingårdarna ligger i de höglänta delarna av Penedès och är ekologiskt certifierade sedan 2003. Det ekologiska arbetet går mer och mer mot att vara biodynamiskt. Främst är de traditionella gröna druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu planterade i vingårdarna, men det finns även en del andra, internationella druvsorter planterade.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Penedès ligger sydväst om Barcelona. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som är äldre än 60 år gamla.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades varsamt. Minst hälften av musten var från den första pressningen. Efter en kort skalmaceration jäste en femtedel av musten på ekfat, resterande del must jäste på temperaturkontrollerade ståltankar.

  • Lagring

    En femtedel av vinet vilade en tid på ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    132

  • Säljstart

    2018-06-01
  • Alkoholhalt

    12,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, ungdomlig doft med inslag av gröna äpplen, päron, citron, gummi och örter.

  • Råvaror

    85% xarel-lo och 15% .

  • Sockerhalt

    <3 g/l

  • Övrigt

    Producenten uppger att detta är veganvänligt.

  • Producent

    Vins el Cep

  • Om producenten

    Vins el Cep har sitt säte i Sant Sadurní d'Aniola utanför Barcelona och grundades 1980 av fyra familjer med flera hundra års erfarenhet av vinodling i området. Egendomen har anor från 1499, men är idag helt moderniserad. Vingårdarna ligger i de höglänta delarna av Penedès och är ekologiskt certifierade sedan 2003. Det ekologiska arbetet går mer och mer mot att vara biodynamiskt. Främst är de traditionella gröna druvsorterna xarel-lo, parellada och macabeu planterade i vingårdarna, men det finns även en del andra, internationella druvsorter planterade.

  • Leverantör

    Amka Vinimport AB

  • Odlingsområde

    Penedès ligger sydväst om Barcelona. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar som är äldre än 60 år gamla.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades varsamt. Minst hälften av musten var från den första pressningen. Efter en kort skalmaceration jäste en femtedel av musten på ekfat, resterande del must jäste på temperaturkontrollerade ståltankar.

  • Lagring

    En femtedel av vinet vilade en tid på ekfat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    132