Kika in i vår nya onlinebutik! Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Söndag 23/3 kan du inte göra beställningar online. Tisdag 25/2 går det inte att beställa hemleverans. Från och med 26/2 beställer du enklast hemleverans på beta.systembolaget.se.

,
  • Molino del CiegoNr 92510

  • Roberto Henriquez ,
  • Chile
    , Région del Sur , Valle del Itata
  • 219:-
  • Flaska , 750 ml
Chile
, Région del Sur , Valle del Itata

Nyanserad, något kryddig smak med liten strävhet, inslag av gula plommon, gurkmeja, halm, torkade äpplen, spiskummin och apelsinskal. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk, eller till ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Något oklar, gulorange färg.

  • Doft

    Nyanserad, något kryddig doft med inslag av gula plommon, bivax, halm, torkade äpplen, kryddor och bergamott.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vitis vinifera är den art av vinsläktet som används till nästan all vinframställning i Europa. På 1800-talet började man skeppa vinstockar fram och tillbaka över Atlanten och med på båtarna från Syd- och nordamerika fanns insekter och svampar. Värst var vinlusen, som ursprungligen kallades Phylloxera vastatrix (numer Dactylasphaera vitifoliae). Från 1860-talet fram till sekelskiftet dödade denna pyttelilla insekt nästan alla Europas vinrankor. Vinlusen angriper vinstockens rötter och försvagar växten så mycket att den så småningom dör. Lösningen var att ympa viniferakvistar på amerikanska rotstockar. De var resistenta mot vinlusens angrepp då de levt sida vid sida i Amerika i hundratals år. Eftersom vinlusen aldrig blivit utrotad måste man fortfarande ympa vinifera-rankan på amerikanska rötter. I vissa delar av världen fick insekten aldrig fäste, bland annat i vissa delar av Chile.

  • Producent

    Roberto Henriquez

  • Om producenten

    Roberto Henriquez odlar den en hektar stora vingården i Coelemu, Itata, tillsammans med sin vän Pablo.

  • Leverantör

    Handpicked Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valle del Itata ligger cirka 35 mil söder om Santiago. Regionen har ett medelhavsklimat med mycket sol på grund av sitt sydliga läge. Druvorna till detta vin kommer från den en hektar stora vingården Coelemu i Itata. Vinstockarna är oympade och är över 90 år gamla.

  • Jordmån

    Granit, röd lera och kvarts.

  • Skörd

    Druvorna skördas för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas för hand med hjälp av ett träsåll. Därefter jäser vinet i rostfria tankar med skalkontakt i en månad. Ingen tillsatt jäst användes. Innan buteljeringen lagras vinet tre månader i gamla ekfat.? Vinet är varken klarat eller filtrerat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    292

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Något oklar, gulorange färg.

  • Doft

    Nyanserad, något kryddig doft med inslag av gula plommon, bivax, halm, torkade äpplen, kryddor och bergamott.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Vitis vinifera är den art av vinsläktet som används till nästan all vinframställning i Europa. På 1800-talet började man skeppa vinstockar fram och tillbaka över Atlanten och med på båtarna från Syd- och nordamerika fanns insekter och svampar. Värst var vinlusen, som ursprungligen kallades Phylloxera vastatrix (numer Dactylasphaera vitifoliae). Från 1860-talet fram till sekelskiftet dödade denna pyttelilla insekt nästan alla Europas vinrankor. Vinlusen angriper vinstockens rötter och försvagar växten så mycket att den så småningom dör. Lösningen var att ympa viniferakvistar på amerikanska rotstockar. De var resistenta mot vinlusens angrepp då de levt sida vid sida i Amerika i hundratals år. Eftersom vinlusen aldrig blivit utrotad måste man fortfarande ympa vinifera-rankan på amerikanska rötter. I vissa delar av världen fick insekten aldrig fäste, bland annat i vissa delar av Chile.

  • Producent

    Roberto Henriquez

  • Om producenten

    Roberto Henriquez odlar den en hektar stora vingården i Coelemu, Itata, tillsammans med sin vän Pablo.

  • Leverantör

    Handpicked Wines Sweden AB

  • Odlingsområde

    Valle del Itata ligger cirka 35 mil söder om Santiago. Regionen har ett medelhavsklimat med mycket sol på grund av sitt sydliga läge. Druvorna till detta vin kommer från den en hektar stora vingården Coelemu i Itata. Vinstockarna är oympade och är över 90 år gamla.

  • Jordmån

    Granit, röd lera och kvarts.

  • Skörd

    Druvorna skördas för hand.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna avstjälkas för hand med hjälp av ett träsåll. Därefter jäser vinet i rostfria tankar med skalkontakt i en månad. Ingen tillsatt jäst användes. Innan buteljeringen lagras vinet tre månader i gamla ekfat.? Vinet är varken klarat eller filtrerat.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    292