Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • MullineuxNr 96135

  • Old Vines White ,
  • Sydafrika
    , Western Cape , , Swartland
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , , Swartland

Säljstart: 2019-09-20

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, kardemumma, persika, brynt smör, vanilj och apelsinskal. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk, eller till rätter av ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, brynt smör, kryddor, persika och apelsinblommor.

  • Råvaror

    69% , 12% clairette, 9% blanc, 6% och 3% sémillon.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Mullineux Family Wines

  • Om producenten

    Mullineux Family Wines startades 2007 och drivs av ägarna Andrea och Chris Mullineux. Andrea är skolad på UC Davis i Kalifornien och Chris på Universitetet i Stellenbosch. Båda har arbetat i USA och Europa.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar och delar av vingårdar. Från en vingård vid foten av Kasteelberg kommer chenin blanc fån 39-åriga stockaroch grenache blanc från stockar med en ålder av nio år. Från vingårdar i Paardeberg kommer chenin blanc från friväxande stockar (så kallade "bush vines", vilket innebär att stockarna växer utan stöd eller uppbindning) med en ålder av 40-65 år, clairette blanche från stockar på 58 år och semillon från stockar med en ålder av 58 år. Från Malmesbury kommer viognier från stockar som är 19 år gamla.

  • Jordmån

    Skifferjord i Kasteelberg, eroderad granit i Paardeberg och järnrik jordmån i Malmesbuty.

  • Skörd

    Druvorna skördades från den 26 januari till den 13 februari.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Allteftersom druvorna från de olika vingårdarna anlände till vineriet lades de i kylrum. Druvorna pressades i hela klasar och musten lämnades att klarna över natten. Musten spontanjäste sedan på ekfat. Jäsningen varade upp till åtta veckor.

  • Lagring

    Vinet lagrades i nio månader på tredje- och fjärdegångsfyllda franska ekfat om 500 liter samt på nya stora ektunnor, foudres, om 2 000 liter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, brynt smör, kryddor, persika och apelsinblommor.

  • Råvaror

    69% , 12% clairette, 9% blanc, 6% och 3% sémillon.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Mullineux Family Wines

  • Om producenten

    Mullineux Family Wines startades 2007 och drivs av ägarna Andrea och Chris Mullineux. Andrea är skolad på UC Davis i Kalifornien och Chris på Universitetet i Stellenbosch. Båda har arbetat i USA och Europa.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar och delar av vingårdar. Från en vingård vid foten av Kasteelberg kommer chenin blanc fån 39-åriga stockaroch grenache blanc från stockar med en ålder av nio år. Från vingårdar i Paardeberg kommer chenin blanc från friväxande stockar (så kallade "bush vines", vilket innebär att stockarna växer utan stöd eller uppbindning) med en ålder av 40-65 år, clairette blanche från stockar på 58 år och semillon från stockar med en ålder av 58 år. Från Malmesbury kommer viognier från stockar som är 19 år gamla.

  • Jordmån

    Skifferjord i Kasteelberg, eroderad granit i Paardeberg och järnrik jordmån i Malmesbuty.

  • Skörd

    Druvorna skördades från den 26 januari till den 13 februari.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Allteftersom druvorna från de olika vingårdarna anlände till vineriet lades de i kylrum. Druvorna pressades i hela klasar och musten lämnades att klarna över natten. Musten spontanjäste sedan på ekfat. Jäsningen varade upp till åtta veckor.

  • Lagring

    Vinet lagrades i nio månader på tredje- och fjärdegångsfyllda franska ekfat om 500 liter samt på nya stora ektunnor, foudres, om 2 000 liter.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33