,
  • MullineuxNr 99484

  • Old Vines White ,
  • Sydafrika
    , Western Cape , , Swartland
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Sydafrika
, Western Cape , , Swartland

Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av fat, gula äpplen, ananas, krusbär, kardemumma, citrus och vanilj. Serveras vid 10-12°C till rätter av fisk, kyckling eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-03-08
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, ananas, mimosablommor, kardemumma, honung och citrus.

  • Råvaror

    65% , 13% blanc, 10% , 10% clairette blanche och 2% gris.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Mullineux Family Wines

  • Om producenten

    Mullineux Family Wines startades 2007 och drivs av ägarna Andrea och Chris Mullineux. Andrea är skolad på UC Davis i Kalifornien och Chris på Universitetet i Stellenbosch. Båda har arbetat i USA och Europa.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar och delar av vingårdar. Från en vingård vid foten av Kasteelberg kommer chenin blanc fån 39-åriga stockaroch grenache blanc från stockar med en ålder av nio år. Från vingårdar i Paardeberg kommer chenin blanc från friväxande stockar (så kallade "bush vines", vilket innebär att stockarna växer utan stöd eller uppbindning) med en ålder av 40-65 år, clairette blanche från stockar på 58 år och semillon från stockar med en ålder av 58 år. Från Malmesbury kommer viognier från stockar som är 19 år gamla.

  • Jordmån

    Skifferjord i Kasteelberg, eroderad granit i Paardeberg och järnrik jordmån i Malmesbuty.

  • Skörd

    Druvorna skördades från den 26 januari till den 13 februari.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Allteftersom druvorna från de olika vingårdarna anlände till vineriet lades de i kylrum. Druvorna pressades i hela klasar och musten lämnades att klarna över natten. Jäsningen skedde på ekfat, med druvornas naturliga jäst, i upp till åtta veckor.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på tredje- och fjärdegångsfyllda franska ekfat om 500 liter samt på nya stora ektunnor, foudres, om 2 000 liter.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-03-08
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, ananas, mimosablommor, kardemumma, honung och citrus.

  • Råvaror

    65% , 13% blanc, 10% , 10% clairette blanche och 2% gris.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Mullineux Family Wines

  • Om producenten

    Mullineux Family Wines startades 2007 och drivs av ägarna Andrea och Chris Mullineux. Andrea är skolad på UC Davis i Kalifornien och Chris på Universitetet i Stellenbosch. Båda har arbetat i USA och Europa.

  • Leverantör

    Terrific Wines AB

  • Odlingsområde

    Swartland ligger norr om Kapstaden i Coastal Region. Druvorna till detta vin kommer från olika vingårdar och delar av vingårdar. Från en vingård vid foten av Kasteelberg kommer chenin blanc fån 39-åriga stockaroch grenache blanc från stockar med en ålder av nio år. Från vingårdar i Paardeberg kommer chenin blanc från friväxande stockar (så kallade "bush vines", vilket innebär att stockarna växer utan stöd eller uppbindning) med en ålder av 40-65 år, clairette blanche från stockar på 58 år och semillon från stockar med en ålder av 58 år. Från Malmesbury kommer viognier från stockar som är 19 år gamla.

  • Jordmån

    Skifferjord i Kasteelberg, eroderad granit i Paardeberg och järnrik jordmån i Malmesbuty.

  • Skörd

    Druvorna skördades från den 26 januari till den 13 februari.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Allteftersom druvorna från de olika vingårdarna anlände till vineriet lades de i kylrum. Druvorna pressades i hela klasar och musten lämnades att klarna över natten. Jäsningen skedde på ekfat, med druvornas naturliga jäst, i upp till åtta veckor.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på tredje- och fjärdegångsfyllda franska ekfat om 500 liter samt på nya stora ektunnor, foudres, om 2 000 liter.

  • Förslutning

    Naturkork

  • Kr/l - jämförpris

    265,33