Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

Information till besökare

Under delar av söndagen kommer det inte gå att lägga beställningar på systembolaget.se

,
  • Papestar BlondeNr 92475

  • Kunin Wines ,
  • USA
    , , , Santa Barbara County , Santa Ynez Valley
  • 279:-
  • Flaska , 750 ml
USA
, , , Santa Barbara County , Santa Ynez Valley

Fruktig, nyanserad smak med inslag av gula äpplen, citron, vitpeppar, honung och mineral. Serveras vid cirka 10°C till rätter av fisk eller till ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, citron, honungsmelon, vita blommor och mineral.

  • Råvaror

    80% blanc och 20% roussanne.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den gröna druvan grenache blanc är nära besläktad med dess röda motsvarighet grenache, eller grenache noir som den också kallas. Granche blanc tros vara en mutation av dess blå motsvarighet. Grenache tros härstamma från Spaniens östra delar; Aragonien eller Katalonien. I Spanien går druvan under namnet garnacha/garnatxa som blå och garnatxa blanca som grön.

  • Producent

    Kunin Wines

  • Om producenten

    Kunin Wines grundades av Seth Kunin 1998 i Santa Barbara. Egendomen består av odlingar i vingårdslägen som Stolpman, Alisos, Jurassic och Larner. Från början låg fokus på druvsorterna syrah, zinfandel och viognier men idag odlar man även grenache, mourvèdre, rousanne, sauvignon blanc och chenin blanc. Den totala årsproduktionen består av cirka 60 000 flaskor fördelat över 14 olika viner. 2017, vid 50 års ålder, gick Seth bort och firman drivs idag av hans fru Magan Eng och dottern Phoebe.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Santa Ynes Valley är ett AVA - $american viticulture area$ - i Santa Barbara County, cirka 15 mil norr om Los Angeles. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Two Wolves, Alisos, Camp 4 och Mesa Verde.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades i hela klasar och musten fick sedan ligga svalt i 24 timmar. Därefter följde jäsning på neutrala ekfat med jästen VL3. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats fem månader tillsammans med sin jästfällning på neutrala ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    372

  • Säljstart

    2019-10-04
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Fruktig, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, citron, honungsmelon, vita blommor och mineral.

  • Råvaror

    80% blanc och 20% roussanne.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Övrigt

    Den gröna druvan grenache blanc är nära besläktad med dess röda motsvarighet grenache, eller grenache noir som den också kallas. Granche blanc tros vara en mutation av dess blå motsvarighet. Grenache tros härstamma från Spaniens östra delar; Aragonien eller Katalonien. I Spanien går druvan under namnet garnacha/garnatxa som blå och garnatxa blanca som grön.

  • Producent

    Kunin Wines

  • Om producenten

    Kunin Wines grundades av Seth Kunin 1998 i Santa Barbara. Egendomen består av odlingar i vingårdslägen som Stolpman, Alisos, Jurassic och Larner. Från början låg fokus på druvsorterna syrah, zinfandel och viognier men idag odlar man även grenache, mourvèdre, rousanne, sauvignon blanc och chenin blanc. Den totala årsproduktionen består av cirka 60 000 flaskor fördelat över 14 olika viner. 2017, vid 50 års ålder, gick Seth bort och firman drivs idag av hans fru Magan Eng och dottern Phoebe.

  • Leverantör

    Vintedge AB

  • Odlingsområde

    Santa Ynes Valley är ett AVA - $american viticulture area$ - i Santa Barbara County, cirka 15 mil norr om Los Angeles. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Two Wolves, Alisos, Camp 4 och Mesa Verde.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades i hela klasar och musten fick sedan ligga svalt i 24 timmar. Därefter följde jäsning på neutrala ekfat med jästen VL3. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning.

  • Lagring

    Vinet har lagrats fem månader tillsammans med sin jästfällning på neutrala ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    372