Vi bygger en ny onlinebutik. Vill du testa den redan nu? Gå till beta.systembolaget.se

,
  • Pegasus BayNr 95254

  • Sauvignon Semillon ,
  • Nya Zeeland
    , Canterbury , Waipara
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Nya Zeeland
, Canterbury , Waipara

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, brynt smör, nässlor, nektarin, kardemumma, torkad ingefära och apelsin. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av fisk, eller till ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-09-06
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig, något aromatisk doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, brynt smör, nässlor, persika, kardemumma och apelsin.

  • Råvaror

    70% och 30% semilion.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Pegasus Bay

  • Om producenten

    Pegasus Bay ägs och drivs av familjen Donaldson. Firman grundades 1986 av Ivan och Christine Donaldson. Vinmakare är Matthew Donaldson.

  • Leverantör

    Gardo & Morris AB

  • Odlingsområde

    Waipara ligger på sydöns nordöstra del. Druvorna till detta vin kommer från terrasserade vingårdar med nordligt läge. Vinstockarna varierar i ålder varav de äldsta är cirka 30 år gamla. Vingården är varm under dagarna och sval under natten , vilket tillåter druvorna att mogna långsamt.

  • Skörd

    Sauvignon blanc skördades i april och semillion skördades i maj.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvsorterna vinifierades separat. Musten av sauvignon blanc jäste huvudsakligen på ståltankar och en mindre del av musten på franska ekfat. Musten av semillion jäste på ekfat. Efter avslutad jäsning vilade vinerna tillsammans med sin jästfällning i tio månader. Därefter blandades och buteljerades vinet och vilade ytterligare ett år på butelj hos producenten innan försäljning.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på en kombination av ståltankar och franska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-09-06
  • Alkoholhalt

    15 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig, något aromatisk doft med fatkaraktär, inslag av gula päron, brynt smör, nässlor, persika, kardemumma och apelsin.

  • Råvaror

    70% och 30% semilion.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Pegasus Bay

  • Om producenten

    Pegasus Bay ägs och drivs av familjen Donaldson. Firman grundades 1986 av Ivan och Christine Donaldson. Vinmakare är Matthew Donaldson.

  • Leverantör

    Gardo & Morris AB

  • Odlingsområde

    Waipara ligger på sydöns nordöstra del. Druvorna till detta vin kommer från terrasserade vingårdar med nordligt läge. Vinstockarna varierar i ålder varav de äldsta är cirka 30 år gamla. Vingården är varm under dagarna och sval under natten , vilket tillåter druvorna att mogna långsamt.

  • Skörd

    Sauvignon blanc skördades i april och semillion skördades i maj.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvsorterna vinifierades separat. Musten av sauvignon blanc jäste huvudsakligen på ståltankar och en mindre del av musten på franska ekfat. Musten av semillion jäste på ekfat. Efter avslutad jäsning vilade vinerna tillsammans med sin jästfällning i tio månader. Därefter blandades och buteljerades vinet och vilade ytterligare ett år på butelj hos producenten innan försäljning.

  • Lagring

    Vinet lagrades i tio månader på en kombination av ståltankar och franska ekfat.

  • Hållbarhet

    Kan lagras.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    265,33