,
  • RuffinoNr 8119

  • Vinsanto Serelle ,
  • Italien
    , Toscana , Chianti , Vin Santo del Chianti
  • 159:-
  • Flaska , 375 ml
Italien
, Toscana , Chianti , Vin Santo del Chianti

Nyanserad, mycket söt, knäckig smak med inslag av fat, torkade aprikoser, sultanarussin, nötter, pomerans och nougat. Serveras vid 10-12°C till mandelskorpor eller till desserter, gärna innehållande nötter.


Produktinformation

  • Säljstart

    2009-10-01
  • Alkoholhalt

    15,5 %

  • Färg

    Orange färg.

  • Doft

    Nyanserad, knäckig doft med inslag av fat, sultanarussin, pomerans, mandelmassa, torkade aprikoser och kanel.

  • Råvaror

    Malvasia och trebbiano.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    124 g/l

  • Övrigt

    Vin santo produceras i hela Toscana och serveras ofta med mandelskorpor, så kallade biscotti, som man doppar i vinet.

  • Producent

    Ruffino

  • Om producenten

    Ruffino är ett familjeföretag, som grundades på 1870-talet. Vin Santo Serelle producerades första gången 1988

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna lades att torkas i hela klasar. Innan jäsning avstjälkas och pressas druvorna. Jäsning sker på franska ekfat om 225 liter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på ekfat. Enligt traditionell metod fylls inte faten helt, vilket ger vinet en oxiderad ton.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    424

  • Säljstart

    2009-10-01
  • Alkoholhalt

    15,5 %

  • Färg

    Orange färg.

  • Doft

    Nyanserad, knäckig doft med inslag av fat, sultanarussin, pomerans, mandelmassa, torkade aprikoser och kanel.

  • Råvaror

    Malvasia och trebbiano.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Sockerhalt

    124 g/l

  • Övrigt

    Vin santo produceras i hela Toscana och serveras ofta med mandelskorpor, så kallade biscotti, som man doppar i vinet.

  • Producent

    Ruffino

  • Om producenten

    Ruffino är ett familjeföretag, som grundades på 1870-talet. Vin Santo Serelle producerades första gången 1988

  • Leverantör

    Philipson Söderberg AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna lades att torkas i hela klasar. Innan jäsning avstjälkas och pressas druvorna. Jäsning sker på franska ekfat om 225 liter.

  • Lagring

    Vinet har lagrats tre år på ekfat. Enligt traditionell metod fylls inte faten helt, vilket ger vinet en oxiderad ton.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    424