,
  • Swan BayNr 94012

  • Chardonnay ,
  • Australien
    , Victoria , Bellarine & Geelong
  • 139:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, Victoria , Bellarine & Geelong

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av persika, nektarin, gröna äpplen, brynt smör och apelsin. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk eller till ljust kött.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2017-06-09
  • Alkoholhalt

    13,5 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Mycket fruktig doft med inslag av fat, persika, nektarin, gröna äpplen, smör och apelsin.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    The Scotchmans Hill Group

  • Om Producenten

    1982 etablerade David och Vivienne Browne vingården Scotchmans Hill, tidigare mjölkfarm, i Bellarine Peninsula. David och Vivienne köpte egendomen 1975, och vinstockar planterades 1982. Vingården ligger på Mount Bellarine, som namngavs av de skotska immigranter som bosatte sig i området på 1840-talet. Namnet Bellarine kommer från namnet på den aboriginstam, Balla Wein, som ursprungligen bodde där. På Scotchmans Hill återvinns vattnet och vissa delar av vingården har börjat odlas enligt biodynamiska principer. Chefsvinmakare är Robin Brockett, som arbetat på Scotchmans Hill sedan 1988. Robin har tidigare arbetat i Rhône, Bourgogne, Oregon och Kalifornien.

  • Leverantör

    Divine AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    70 procent av musten jäste på ekfat. Resterande del must jäste på ståltankar.

  • Lagring

    70 procent av vinet lagrades på franska barriquer i sex månader.

  • Odlingsområde

    Staden Geelong ligger i västra delen av port Philip Bay, sydväst om Melbourne i delstaten Victoria. Halvön Bellarine Peninsula ligger strax öster om Geelong. De första vinstockarna i regionen planterades 1842 av immigranter från Schweiz.

  • Jordmån

    Vulkanisk jord.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    185,33

Flagga Australien
Australien
Vinkartboken

Utvecklingen av Australiens moderna vinindustri tog sin början under 1950-talet, då produktionen lades om från starkvin till bordsvin. Kombinationen av gynnsamt klimat, stora odlingsarealer och nyetableringar i svalare områden, avancerad teknologi och välutbildade vinmakare har sedan dess gjort att Australien förknippats med både fruktiga och "publiktillvänliga" viner i de lägre prisklasserna och prestigeviner av högsta klass och pris.

Kvalitet före kvantitet

Under några år har den australiska vinnäringen lidit av viss växtvärk, i form av överproduktion. Men medan den behandlas, bland annat genom lägre skördeuttag, kan vi fortsätta att njuta av Australiens unika viner i gamla traditionella stilar, och upptäcka de nya viner som ständigt skapas här.

Man odlar till exempel så vitt skilda druvsorter som de gröna viognier och arneis samt de blå sangiovese och nebbiolo för att nämna några.

Trenden är att fler och fler producenter satsar mer på kvalitet än kvantitet. Australien har under lång tid legat i framkant vad gäller både framtagande och användande av modern teknik för såväl odling, skörd som framställning av vin, samt att man anpassat och implementerat klassiska tekniker från Europa, i den egna vinindustrin.

Läs mer om viner från Australien
Karta Australien