Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Tim Adams SemillonNr 95580

  • Australien
    , , Adelaide , Mount Lofty Ranges , Clare Valley
  • 169:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Adelaide , Mount Lofty Ranges , Clare Valley

Nyanserad doft med inslag av fat, gröna äpplen, gummi, citronskal, mineral, torkad ingefära, stjärnfrukt och bivax. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av fisk, eller till ljust kött.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, gula äpplen, gummi, citrus, kardemumma, torkad ingefära, stjärnfrukt, bivax och mineral.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Semillon kommer ursprungligen från Sauternes i Bordeaux, där den används till söta viner då druvan är väldigt mottaglig för botrytis cinerea, så kallad ädelröta. Botrytis cinerea är en svamp som angriper druvornas skal. Skalet perforeras och druvan skrumpnar ihop vilket bland annat gör att druvans innehåll blir mer koncentrerat genom att vattnet i druvköttet dunstar bort.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Tim Adams Wines

  • Om producenten

    Tim Adams Wines grundades 1987 och ägs av paret Tim och Pam Adams. Tim är också vinmakare. Förutom semillon odlar man även shiraz, pinot gris, vermentino, grenache, malbec och tempranillo. Man samarbetar även med elva kontrakterade vinbönder som odlar cabernet sauvignon, shiraz, cabernet franc och grenache.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Clare Valley ligger 14 mil norr om Adelaide, i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingård Rogers. Vingården omfattar 57 hektar. Cirka tre procent av vingården är planterad med semillon.

  • Jordmån

    Röd lerjord över kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades med maskin tidigt på morgonen 17 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades följt av tolv timmars skalmaceration. 80 procent av musten jäste därefter på franska ekfat. Resterande must jäste på ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats nio månader på ekfat tillsammans med jästfällningen.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    225,33

  • Säljstart

    2019-12-06
  • Alkoholhalt

    12 %

  • Färg

    Ljusgul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av fat, gula äpplen, gummi, citrus, kardemumma, torkad ingefära, stjärnfrukt, bivax och mineral.

  • Råvaror

    .

  • Övrigt

    Semillon kommer ursprungligen från Sauternes i Bordeaux, där den används till söta viner då druvan är väldigt mottaglig för botrytis cinerea, så kallad ädelröta. Botrytis cinerea är en svamp som angriper druvornas skal. Skalet perforeras och druvan skrumpnar ihop vilket bland annat gör att druvans innehåll blir mer koncentrerat genom att vattnet i druvköttet dunstar bort.

  • Allergener

    Innehåller: Sulfiter

  • Producent

    Tim Adams Wines

  • Om producenten

    Tim Adams Wines grundades 1987 och ägs av paret Tim och Pam Adams. Tim är också vinmakare. Förutom semillon odlar man även shiraz, pinot gris, vermentino, grenache, malbec och tempranillo. Man samarbetar även med elva kontrakterade vinbönder som odlar cabernet sauvignon, shiraz, cabernet franc och grenache.

  • Leverantör

    Johan Lidby Vinhandel AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Odlingsområde

    Clare Valley ligger 14 mil norr om Adelaide, i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingård Rogers. Vingården omfattar 57 hektar. Cirka tre procent av vingården är planterad med semillon.

  • Jordmån

    Röd lerjord över kalksten.

  • Skörd

    Druvorna skördades med maskin tidigt på morgonen 17 mars.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Druvorna pressades följt av tolv timmars skalmaceration. 80 procent av musten jäste därefter på franska ekfat. Resterande must jäste på ståltankar.

  • Lagring

    Vinet har lagrats nio månader på ekfat tillsammans med jästfällningen.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    225,33