• Vasse FelixNr 96146

  • Chardonnay ,
  • Australien
    , , Margaret River
  • 279:-
  • Flaska , 750 ml
Australien
, , Margaret River

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av ananas, brynt smör, äpplen, kardemumma, vanilj och citrus. Serveras vid 10-12°C till rätter av fisk eller ljust kött, eller till lamm.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2018-05-18
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av ananas, brynt smör, äpplen, kardemumma och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Vasse Felix

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    De hela druvklasarna pressades varsamt, Juicen tappades direkt i ekfat, utan att klarnas. Jäsningen skedde med naturliga jäststammar på ekfaten.

  • Lagring

    Vinet lagrades med jästfällningen i nio månader på franska ekfat. Med jämna mellanrum utfördes battonage, omrörning av jästfällningen. 42 procent av faten var nya, resterande del fat var ett till två år gamla.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand och kuldes.

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    372

  • Säljstart

    2018-05-18
  • Alkoholhalt

    14 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med tydlig fatkaraktär, inslag av ananas, brynt smör, äpplen, kardemumma och citrus.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Vasse Felix

  • Leverantör

    Vinunic AB

  • Tillverkning/Vinifiering

    De hela druvklasarna pressades varsamt, Juicen tappades direkt i ekfat, utan att klarnas. Jäsningen skedde med naturliga jäststammar på ekfaten.

  • Lagring

    Vinet lagrades med jästfällningen i nio månader på franska ekfat. Med jämna mellanrum utfördes battonage, omrörning av jästfällningen. 42 procent av faten var nya, resterande del fat var ett till två år gamla.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand och kuldes.

  • Odlingsområde

    Margaret River ligger 20 mil söder om staden Perth, i delstaten Western Australia. Det har funnits mindre vinodlingar i området sedan 1830-talet, då de första européerna bosatte sig där. I början av 1900-talet ökade odlingarna markant, då italienska immigranter utökade odlingsarealen och vinproduktionen i området.

  • Förslutning

    Skruvkapsyl

  • Kr/l - jämförpris

    372