Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

,
  • Vin de Paille ArboisNr 94810

  • Frankrike
    , Jura , Arbois
  • 349:-
  • Flaska , 375 ml
Frankrike
, Jura , Arbois

Komplex, utvecklad, mycket söt smak med inslag av fat, torkade fikon, aprikosmarmelad, muscovadosocker och pomerans. Serveras vid cirka 10°C till grönmögelostar, gåslever eller till desserter.


Tillfälligt sortiment

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid. 

OBS! Tillfälligt sortiment går för närvarande inte att beställa. Det beror på begränsade beställningsmöjligheter i och med covid-19. Dryckerna finns i butiker som har sortimentet. Mer om begränsade möjligheter att beställa.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    16 %

  • Färg

    Orangebrun färg.

  • Doft

    Komplex, utvecklad doft med inslag av fat, torkade fikon, hasselnötter, aprikosmarmelad, muscovadosocker och pomerans.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Övrigt

    Savagnin är en mycket gammal druva från området mellan nordöstra Frankrike och sydvästra Tyskland. Man tror att namnet savagnin kommer från franskans ’sauvage’ som betyder ’vild’. Druvan går också under namnet traminer och är besläktad med gewürztraminer från Alsace.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Henri Maire

  • Om producenten

    Henri Maires vinproduktion sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Företagets vinodlingar omfattar 300 hektar och består av en handfull separata egendomar. Merparten av druvorna går till produktion av det mousserande Crémant de Jura men man tillverkar även de traditionella stilarna från området som vin jeaune och vin de paille. Idag ägs Henri Maire av Boissetgruppen med säte i Bourgogne.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Skörd

    Druvorna skördas tidigt på hösten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd får druvorna torka fram till januari-februari. När druvorna torkar blir sockerhalten mer koncentrerad. Druvorna pressas och får sedan jäsa långsamt under flera månader. Jäsningen avslutas av sig självt när vinet uppnått mellan 14 och 16 volymprocent alkohol. På grund av den höga sockerhalten i de torkade druvorna återstår 90-130 gram socker per liter efter jäsningen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    930,67

  • Säljstart

    2019-02-15
  • Alkoholhalt

    16 %

  • Färg

    Orangebrun färg.

  • Doft

    Komplex, utvecklad doft med inslag av fat, torkade fikon, hasselnötter, aprikosmarmelad, muscovadosocker och pomerans.

  • Råvaror

    70% och 30% .

  • Övrigt

    Savagnin är en mycket gammal druva från området mellan nordöstra Frankrike och sydvästra Tyskland. Man tror att namnet savagnin kommer från franskans ’sauvage’ som betyder ’vild’. Druvan går också under namnet traminer och är besläktad med gewürztraminer från Alsace.

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta kundtjänst.

  • Producent

    Henri Maire

  • Om producenten

    Henri Maires vinproduktion sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Företagets vinodlingar omfattar 300 hektar och består av en handfull separata egendomar. Merparten av druvorna går till produktion av det mousserande Crémant de Jura men man tillverkar även de traditionella stilarna från området som vin jeaune och vin de paille. Idag ägs Henri Maire av Boissetgruppen med säte i Bourgogne.

  • Leverantör

    Giertz Vinimport AB

    Leverantören är ansluten till Dryckesbranschens klimatinitiativ

  • Skörd

    Druvorna skördas tidigt på hösten.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Efter skörd får druvorna torka fram till januari-februari. När druvorna torkar blir sockerhalten mer koncentrerad. Druvorna pressas och får sedan jäsa långsamt under flera månader. Jäsningen avslutas av sig självt när vinet uppnått mellan 14 och 16 volymprocent alkohol. På grund av den höga sockerhalten i de torkade druvorna återstår 90-130 gram socker per liter efter jäsningen.

  • Lagring

    Vinet har lagrats två år på ekfat.

  • Lagringspotential

    Kan lagras.

  • Kr/l - jämförpris

    930,67