,
  • Weingut BergklosterNr 91297

  • Riesling ,
  • Tyskland
    ,
  • 199:-
  • Flaska , 750 ml
Tyskland
,

Ekologiskt

Nyanserad, fruktig, påtagligt frisk smak med inslag av röda äpplen, kryddor, apelsinskal, mandel, honung och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


Produktinformation

  • Säljstart

    2019-01-18
  • Alkoholhalt

    11 %

  • Färg

    Något oklar, ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, kryddor, apelsinskal och honung.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Weingut Bergkloster

  • Om producenten

    Weingut Bergkloster drivs av femte generationens vinmakare. Sedan 2006 är produktionen ekologiskt certifierad. 2014 tog Jason Groebe, son i familjen, över driften. Hans ambition är att producera vin med naturlig jäst och minimal användning av sulfiter. Jason har studerat vitikultur och oenologi vid universitetet i Geisenheim och ingår i organisationen Generation Riesling, ett nätverk för unga tyska vinodlare.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Rheinhessen ligger vid floden Rhens vänstra strand, mellan städerna Mainz och Worms. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Morstein i Westhofen, där Weingut Bergkloster har 0,3 hektar.

  • Jordmån

    Kalksten med lössjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i slutet av september. Skördeuttaget var 2 333 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande skalmaceration i två dagar. Jäsningen skedde på ståltankar med naturliga jäststammar och minsta möjliga mängd svavel. Vinet vilade på jästfällningen i tio månader och buteljerades utan filtrering.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33

  • Säljstart

    2019-01-18
  • Alkoholhalt

    11 %

  • Färg

    Något oklar, ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad, fruktig doft med inslag av röda äpplen, kryddor, apelsinskal och honung.

  • Råvaror

    .

  • Allergener

    Har du frågor om allergener? Kontakta vår kundtjänst.

  • Producent

    Weingut Bergkloster

  • Om producenten

    Weingut Bergkloster drivs av femte generationens vinmakare. Sedan 2006 är produktionen ekologiskt certifierad. 2014 tog Jason Groebe, son i familjen, över driften. Hans ambition är att producera vin med naturlig jäst och minimal användning av sulfiter. Jason har studerat vitikultur och oenologi vid universitetet i Geisenheim och ingår i organisationen Generation Riesling, ett nätverk för unga tyska vinodlare.

  • Leverantör

    Mondo Wine Sweden AB

  • Odlingsområde

    Rheinhessen ligger vid floden Rhens vänstra strand, mellan städerna Mainz och Worms. Druvorna till detta vin kommer från vingårdsläget Morstein i Westhofen, där Weingut Bergkloster har 0,3 hektar.

  • Jordmån

    Kalksten med lössjord.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand i slutet av september. Skördeuttaget var 2 333 liter per hektar.

  • Tillverkning/Vinifiering

    Inledande skalmaceration i två dagar. Jäsningen skedde på ståltankar med naturliga jäststammar och minsta möjliga mängd svavel. Vinet vilade på jästfällningen i tio månader och buteljerades utan filtrering.

  • Kr/l - jämförpris

    265,33