,
  • William Fèvre ChablisNr 96097

  • Premier Cru Vaillons ,
  • Frankrike
    , , , Chablis Premier Cru
  • 259:-
  • Flaska , 750 ml
Frankrike
, , , Chablis Premier Cru

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mimosablommor, mineral, päron, nötter och citron. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk, fågel eller skaldjur.


Små partier

Varan finns i begränsad mängd och/eller under begränsad tid.


  • Säljstart

    2018-02-02
  • Alkoholhalt

    13 %

  • Färg

    Ljus, gul färg.

  • Doft

    Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, mimosablommor, mineral, päron, vax och citron.

  • Råvaror

    .

  • Producent

    Domaine William Fèvre

  • Leverantör

    Prime Wine Sweden AB

  • Hållbarhet

    kan lagras.

  • Tillverkning/Vinifiering

    I vineriet undviks pumpning, allt vin förflyttas med hjälp av gravitation. Druvorna pressas hastigt (1,5 till två timmar) i en pneumatisk press. Jäsningen skedde med naturliga jäststammar. 30 till 50 procent av vinet jäste på sex år gamla ekfat.

  • Lagring

    40 till 50 procent av vinet lagrades i tio till 15 månader på franska ekfat, varav fyra till sex månader på jästfällningen.

  • Skörd

    Druvorna skördades för hand.

  • Odlingsområde

    Chablis ligger cirka 18 mil sydost om Paris. Druvorna till detta vin kommer ifrån vingården Vaillons, som ligger på floden Sereines vänstra strand, sydväst om byn Chablis

  • Jordmån

    Kalkrik lerjord med underliggande lager av kimmeridgienlera.

  • Förslutning

    Natur

  • Kr/l - jämförpris

    345,33

Flagga Frankrike
Frankrike
Vinkartboken

Många av Frankrikes viner har stått modell för flera klassiska vinstilar världen över. Champagne för mousserande, bordeaux för röda av cabernet sauvignon och merlot, bourgogne för chardonnay och pinot noir, Loire för sauvignon blanc och rhône för sina syrah och röda blandviner.

Tre klimatzoner

Frankrike är lyckligt lottat med tre olika klimatzoner – maritimt, medelhavsklimat och kontinentalt – där en mängd olika druvsorter har alla förutsättningar att finna den jordmån och det vingårdsläge som passar dem bäst. Terroir kallar fransmännen detta samspel mellan druva, klimat och jordmån.

Läs mer om viner från Frankrike
Karta Frankrike