bubblande vätska

Att hälla öl

Det finns olika sätt att hälla upp en öl. Här beskriver vi tre olika sätt som ger tre olika smakbild på ditt öl.

Vår försäljare Åsa Flodin visar hur du häller upp en öl på tre olika sätt.

 

1. Luta glaset

Luta glaset och häll ner ölet sakta utmed glasets kant. Målet är att behålla mycket av kolsyran i ölet. Du frigör dock inte så mycket smak och aromer i ölet då kolsyran binder smak.

2. Ställ glaset plant

Ställ glaset plant på bordet. Häll ölet mitt i glaset från cirka 5-10 centimeters höjd. Det frigör mycket skum och aromer. Du får ett öl som doftar och smak och med lite mjukare kolsyra.

3. Luta och håll glaset plant

Ett tredje sätt är en kombination av 1 och 2. Du börjar med att luta glaset och häll försiktigt utmed kanten. Därefter håller du ölet plant/rakt och häller i mitten av glaset, vilket frigör aromer och smak, men du har även kolsyra kvar i ölet.