Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Limoncello

Är en italiensk likör som har sitt ursprung i södra Italien. Oftast konsumeras den efter maten.

Ingredienser:

10-12 ekologiska citroner

4-5 dl sockerlag

1 flaska (700 ml) ren sprit

Gör så här:

1. Skala citronerna försiktig med potatisskalare, eller peeler, det vita på skalet bör helst inte komma med då limoncellon riskerar bli bitter.

2. Lägg skalen i en rengjord glasburk, häll på spriten och förslut med lock.

3. Skaka glasburken så att allt rörs om ordentligt och ställ sedan på sval och mörk plats.

4. Låt innehållet vila minst två veckor, gärna en månad. Skaka glasburken en gång i veckan så att smakämnen frigörs.

5. Sila bort citronskalen med hjälp av tätmaskig sil eller om det behövs i kaffefilter.

6. Tillsätt den svala sockerlagen i rengjord burk. Smaka gärna av innan du häller på hela sockerlaget för att få söthetsgraden som du önskar.

7. Förslut burken med lock och låt vila svalt minst en vecka, gärna längre. Häll upp på flaska och förslut.

Servering:

Limoncellon serveras väl kyld, gärna iskall.