Frankrike - 1990


 • Distrikt: Champagne
  Betyg: 5

  En lysande årgång. Under april påverkades stora delar av Champagne av frost. Kyliga förhållanden under maj gjorde att blomsättningen drog ut på tiden. Denna ostadiga inledning följdes dock av en lång, het och torr sommar, och därför kunde odlarna bärga druvor av hög kvalitet.


 • Distrikt: Norra Rhônedalen
  Betyg: 5

  En mycket bra årgång. Sommaren var väldigt het och torr, men ett lätt regn i augusti räddade druvorna från att torka ut. Många odlare skördade ända in i oktober för att få maximalt mogna druvor.


 • Distrikt: Röd bordeaux
  Betyg: 5

  En lysande årgång. Relativt tidig skörd av rejält mogna druvor gav viner som passar för lagring. På vänstra stranden utmärkte sig St-Estephe, Pauillac och St-Julien. För St-Emilions del anses 1990 vara en klassisk årgång.


 • Distrikt: Röd bourgogne
  Betyg: 5

  En lysande årgång, både kvalitativt och kvantitativt. Från juli och fram till skörden i september var vädret utmärkt: soligt, varmt och torrt. Ett välkommet regnväder i slutet av augusti räddade druvorna från att torka ut.


 • Distrikt: Södra Rhônedalen
  Betyg: 5

  En utmärkt årgång. Sommarens heta och torra väderförhållanden gav kraftiga och fylliga viner från Châteauneuf-du-Pape. Den tredje goda årgången i rad för viner från Rhônedalen (1988,1989, 1990).


 • Distrikt: Vit bordeaux
  Betyg: 5

  En lysande årgång. Den mycket heta och torra sommaren följdes av kraftiga regn i slutet av augusti, vilket utvecklade ädelröta både snabbt och ovanligt tidigt. Liten kvantitet men mycket hög kvalitet.


 • Distrikt: Vit bourgogne
  Betyg: 4

  En mycket bra årgång. En torr vår följdes av en kall juni som medförde att blomningen blev ojämn och utdragen. Den varma sommaren ledde ändå till att väl mogna och friska druvor kunde skördas i både Chablis och Côte de Beaune. Hög och jämn kvalitet.