Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Frankrike - 1995


 • Distrikt: Champagne
  Betyg: 4

  Den första årgången sen 1990 som de flesta producenter tyckte var god nog för tillverkning av årgångschampagne. Chardonnayskörden blev speciellt lyckad.


 • Distrikt: Norra Rhônedalen
  Betyg: 5

  Den bästa årgången sen 1990. Odlarna i norra Rhône kunde glädja sig åt utmärkta  väderleksförhållanden. En god skörd av högkvalitativa, mogna druvor gav viner med god koncentration.


 • Distrikt: Röd bordeaux
  Betyg: 4

  En mycket god årgång tack vare den varma och torra sommaren. Det regn som föll under september kom efter att de gröna druvorna skördats, men innan de blå druvorna skulle bärgas. Cabernet sauvignon och cabernet franc var speciellt lyckade.


 • Distrikt: Röd bourgogne
  Betyg: 4

  En lyckad årgång. Sommaren var varm och torr, följd av lagom mycket regn i mitten av september. De mogna och friska druvorna klarade sig också bra när regnet återkom under skördeperioden. Côte de Nuits generellt något bättre än Côte de Beaune.


 • Distrikt: Södra Rhônedalen
  Betyg: 5

  Trots regn i september hjälpte kraftiga vindar till att hålla röta och svampangrepp i schack. Återigen en lyckad årgång där odlarna kunde skörda mogna, friska druvor som gav koncentrerat fruktiga viner.


 • Distrikt: Vit bordeaux
  Betyg: 4

  Det goda vädret under oktober, varmt med tillfälliga, milda regn, gav rikligt med ädelrötade druvor. Viner med bra koncentration och god kvalitet.


 • Distrikt: Vit bourgogne
  Betyg: 5

  En mycket god årgång för vita bourgogneviner. Under våren var vädret något ostadigt men sommaren blev het och torr. Efter  lite regn i mitten av september kunde odlarna skörda utmärkta druvor i slutet av september. Storleken på skörden var dock liten.