Är det nötter i vinet om det står "nötig ton" i smakbeskrivningen?

Som nötallergiker behöver du inte oroa dig över att viner innehåller nötter, även om de ibland beskrivs som nötiga. Det händer att ord som "nötter" eller "mandel" används för att beskriva ett vins karaktär och smakprofil, men det tillsätts aldrig i vinet. Vin får inte innehålla tillsatta smakämnen. Nötter och spår av nötter kan dock finnas i vissa likörer och ibland i smaksatt öl. Fråga personalen i din butik om du är osäker, så hjälper de dig.