Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Små partier: Nya mousserande viner och roséviner 5 april

Vi lanserar två årgångschampagner och tre olika roséviner den 5 april. Vi reserverar oss för ändringar fram till lansering.

Champagne

Vi lanserar två årgångschampagner. Den första är gjord på 60 % pinot noir, 30 % chardonnay och 10 % pinot menuier. Årgången är 2014. En så kallad vintagechampagne måste lagras minst tre år med jästfällningen innan degorgering. De allra flesta årgångschampagner lagras längre än så och får därmed mer karaktär av lagringen – exempelvis mogna äpplen och nötter. Processen kallas autolys.

Den andra champagnen är från 2012 och är även en grand cru – druvorna kommer från de högst rankade vingårdarna. Vinet är gjort på 90 % pinot noir och 10 % chardonnay och har legat på sin jästfällning i minst fem år. Jäsningen av basvinet sker i temperaturkontrollerade ståltankar och vinet genomgår inte den malolaktiska jäsningen.

Rosévin Österrike x 2

Vi lanserar ett rosévin från Österrike och distriktet Burgenland. Vinet är gjort på druvorna blaufränkisch, zweigelt och sankt laurent, som alla är traditionella österrikiska druvsorter. Ytterligare ett rosévin från Österrike lanseras, men från området Niederösterreich. Druvan är zweigelt som är en korsning mellan blaufränkisch och sankt laurent. Vinet är tappat på magnumflaska – 1,5 liter.

Rosévin Nya Zeeland

Det tredje rosévinet vi lanserar den 5 april är från Nya Zeeland, Central Otago och subregionen Bannockburn. Druvsorten är pinot noir, som är den mest planterade i Central Otago.

Till nya mousserande lansering 5 april

Till ny rosé lansering 5 april

Produktlista mousserande och rosévin lansering 5 april

Namn

Distrikt

Årgång

Pris

Deutz Brut Vintage

Champagne

2014

569

Paul Bara Millesime Grand Cru

Champagne

2012

460

Umathum Rosa, Weingut Umathum

Österrike, Burgenland

2018

149

Schloss Gobelsburg Rosé 1,5L

Österrike Niederösterreich

2018

199

Domain Road Pinot Noir Rosé

Nya Zeeland, Central Otago

2018

169