Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Små partier: Nya rosé- och mousserande viner 5 juli

Vi lanserar sex roséviner och tre mousserande den 5 juli. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till nya roséviner 5 juli
Till nya mousserande 5 juli

Roséviner

Vi lanserar två italienska roséviner den 5 juli. Den första har ursprunget Cerasuolo D’Abruzzo. Vinet är spontanjäst och tillverkat efter biodynamiska principer. Druvsorten är den traditionella för områden – montepulciano. Det andra rosévinet är från Piemonte, med ursprunget Langhe. Vinet jäste på ståltank och till viss del franska ekfat. Druvsorterna som användes var huvudsakligen nebbiolo, med liten del syrah.

USA och Frankrike

Vi lanserar en rosé från Sonoma Coast gjort på pinot noir. Från Frankrike kommer ett ekologiskt vin från Côtes de Provence i magnumflaska, 1 500 ml.

Österrike och Argentina

Vi lanserar ett österrikiskt vin gjort på pinot noir, zweigelt och cabernet sauvignon. Vinet är spontanjäst på 600-liters neutrala ekfat och lagrat ett par månader på samma fat tillsammans med jästfällningen. Från Mendoza och distriktet Luján du Cuyo kommer ett biodynamiskt odlat rosévin gjort på syrah. Druvorna har växt på 950 meters höjd och musten har jäst med druvornas naturliga jäststammar i äggformade betongtankar. Vinet har sedan lagrats med sin jästfällning i fyra månader och buteljerades ofiltrerat.

Nya roséviner 5 juli

Namn

Distrikt

Årgång

Pris

Le Cince De Fermo

Cerasuolo D'Abruzzo

 2017

229

Pio Cesare Rosy Rosé

Langhe

2018

175

Marimar Estate Rosaleda Rosé of Pinot Noir

Sonoma Coast

2018

239

Château Sainte Marguerite, 1 500 ml

Côtes de Provence

2018

349

Belle Naturelle Rosé Weingut Jurtschitsch

Österrike

2018

159

Alpamanta Breva Syrah Rosé (Flyttad. Lanseras den 2 augusti)

Luján de Cuyo

2018

239

Mousserande vin

Vi lanserar tre mousserande viner 5 juli. Det första är från Australien och gjort på druvsorten glera, samma sort som används i prosecco. Från Champagne kommer ett vin gjort på chardonnay och utan tillsatt socker, så kallad no dosage. Årgången är 2012 som anses bra för champagne. Champagnen är degorgerad i januari 2019 och har därmed legat på sin jästfällning i cirka sex år.

Ekorosé

Vi lanserar slutligen ett ekologiskt och biodynamiskt mousserande rosévin från Niederösterreich, Österrike. Vinet har genomgått en andra jäsning på flaska. Vinet buteljerades i augusti 2017 och degorgerades i mars 2019. Druvsorterna som användes var pinot noir, st laurent och zweigelt.

Nya mousserande viner 5 juli

Namn

Distrikt

Årgång

Pris

Alpha Box & Dice Zaptung Sparkling

Australien

 N.V.

159

Pierre Gimonnet Oenophile Extra Brut

Premier Cru Champagne

2012

559

Loimer Brut Rosé Reserve

Niederösterreich

N.V.

175