Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: Nya mousserande viner 13 mars

Vi lanserar sex nya mousserande årgångsviner 13 mars. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till alla nya mousserande viner 13 mars

Frankrike

Champagne

Vi lanserar två champagner från två årgångar som anses mycket bra – 2012 och 2008. Den första champagnen har druvblandningen 67 procent chardonnay och 33 procent pinot noir. Vinet fick vila på sin jästfällning i sex år och dosagen är åtta gram socker per liter. Basvinet genomgick inte den malolaktiska jäsningen för att på så sätt bibehålla den friska fruktsyran.

Den andra champagnen är gjord på chardonnay och pinot noir från olika grand cru-vingårdar. Champagnen har vilat på sin jästfällning i mer än 60 månader.

Vouvray

Från Vouvray i Loiredalen kommer ett ekologiskt mousserande vin gjort på chenin blanc. Vinet är tillverkat enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska. Basvinet har spontanjäst och vilat med sin jästfällning i ett halvår. Det mousserande vinet har vilat på sin jästfällning i 18 månader.

Nya franska mousserande viner 13 mars

Namn

Distrikt

Årgång

Pris

Gosset Grand Millesime Brut

Champagne

2012

699

Pommery Grand Cru Royal Brut

Champagne

2008

699

Vincent Carême Vouvray Brut

Vouvray

2017

189

Spanien

Vi lanserar ett mousserande årgångsvin från 2013 gjort på xarel-lo, macabeo och parellada, vinet är tillverkat enligt den traditionella metoden. Det andra vinet är från årgång 2012 och tillverkat av 65 procent xarel-lo och 35 procent macabeo. Vinet har lagrats fem år och tio månader tillsammans med sin jästfällning innan degorgering.

Nya spanska mousserande viner 13 mars

Namn

Distrikt

Årgång

Pris

Bodega Torelló Llopart Tradicional Brut Nature

Spanien

2013

188

Gramona III Lustros Gran Reserva

Spanien

2012

349

Nya Zeeland

Vi lanserar ett mousserande vin gjort på 60 procent chardonnay och 40 procent pinot noir. Chardonnaydruvorna kommer från Hawke’s Bay på Nordön och pinot noirdruvorna från Marlborough på Sydön. Druvorna skördades tidigt på säsongen för att ge ett vin med hög fruktsyra. Dosagen är 9,5 gram socker per liter.

Nya mousserande nyzeeländska viner 13 mars

Namn

Distrikt

Årgång

Pris

Legacy Methode Traditionnelle Soljans Estate Winery

Nya Zeeland

2013

195