Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Nya spännande alkoholfria öl

Trenden med hantverksöl fortsätter slå igenom inom alkoholfritt. Den 2 september kommer en körsbärssmakande kriek och en ny alkoholfri skapelse från creddiga mikrobryggaren Omnipollo. Ölen släpps i ordinarie sortiment.

– Det är två spännande öl som breddar vårt alkoholfria öl-utbud ytterligare, säger Magnus Lindblom som är Systembolagets inköpare av alkoholfria drycker.

Konx heter Omnipollos senaste alkoholfria öl

Prisade Stockholmsbryggeriet Omnipollo har gjort starköl och folköl i olika stilar sedan starten 2010. Första alkoholfria ölet kom 2018. Nu kommer det tredje, Konx.

– Det här är ett exempel på att fler och fler producenter av hantverksöl satsar på alkoholfritt, och det tycker jag är superroligt. Här har vi en frisk och fruktig pale ale med mycket humle, säger Magnus Lindblom.

Första alkoholfria krieken

Nästa nyhet är en variant av körsbärsölet kriek och heter Freak Kriek. Prisbelönta producenten The flying dutchman nomad brewing company står bakom.

– Tiden är mogen för nischade alkoholfria öl. Konsumenterna är öppna för nya grejer och det har inte funnits många alkoholfria kriek tidigare vad jag vet, säger Magnus Lindblom som beskriver ölet som lätt, fräscht, bärigt och passande till ost- och charkbrickan.

Känd vinproducent gör druvmust 

Den tredje och sista alkoholfria drycken är en mousserande druvmust. Kända producenten Loimer står bakom.

– Det är en söt dryck, men den har också friskhet. Passar till söta desserter, ost och chark, säger Magnus Lindblom.

Mer om dryckerna

Freak kriek, 23,90 kr, artikelnr 1996  
Konx, 19,50 kr, artikelnr 1948 
Loimer, 89 kr, artikelnr 19012