Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Information till besökare

Hur arbetar vi med anledning av covid-19? Om lanseringar, beställningar och hur du undviker trängsel.

Små partier förändras

Fjärde oktober växer små partier och byter namn till tillfälligt sortiment. Förändringen innebär att fler nya drycker kommer lanseras i fler butiker.

Små partier är ett exklusivt tillfälligt sortiment som under större delen av året lanseras varannan fredag i utvalda butiker och på systembolaget.se.

– Intresset för nya drycker har ökat hos våra kunder, de vill ha mer nyheter helt enkelt. Genom att små partier utökas kan vi tillgodose det behovet. Det blir fler tillfälliga nyheter i fler butiker vilket ger fler möjligheten att hitta något nytt och annorlunda i just sin butik, säger Fredrik Arenander, enhetschef för inköpsavdelningen.

Det nya tillfälliga sortimentet består av två delar. Den ena delen är det som nu heter små partier. Till denna del läggs minst 18 dryckesnyheter i månaden. Dryckerna kommer lanseras i större volymer än dagens små partier och generellt ligga lite lägre i pris.

– Små partier når idag max 50 av Systembolagets butiker. Det nya sortimentet kommer kunna gå ut till 200 butiker. Likt idag kommer alla drycker också finnas att beställa till valfri butik eller ombud på systembolaget.se, säger Fredrik Arenander.

Kort om våra sortiment

Ordinarie sortiment: Står för ungefär 96 procent av försäljningsvolymen och 94 procent av försäljningsvärdet. Sortimentet köps in via offertförfrågan och blindprovning. Läs mer om inköpsprocessen här.

Tillfälligt sortiment (Nuvarande små partier): Små partier väljs idag ut av våra inköpare. Sortimentet består av drycker i en högre prisklass, som produceras i mindre mängd och som har renommé.

Tillfälligt sortiment kommer bestå både av drycker som köps in likt små partier görs idag och drycker som köps in i större volymer. Dryckerna i större volymer köps in efter både offertförfrågan och blindprovning. Inför blindprovningen görs ett urval av de mest intressanta offerterna med hänsyn främst tagen till pris, kvalitet och producentens anseende.

Webblanseringar: Vissa drycker vi lanserar går bara att beställa på systembolaget.se. Det är drycker där efterfrågan bedöms vara extra stor i relation till tillgången. Dryckerna släpps torsdagar klockan 10:00.

Beställningssortimentet: Består av drycker som vi inte har provat eller kvalitetssäkrat. Här kan våra leverantörer välja att lista vilka drycker de vill. Går att beställa på systembolaget.se.

Vi har även sortiment för lokala och småskaliga drycker samt säsongsdrycker. Läs om alla våra sortiment.