Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: Ny öl 2 juni

Vi lanserar sju nya öl. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till all ny öl 2 juni

Just nu går det inte att beställa från Tillfälligt sortiment, men fler butiker än vanligt kommer att lansera viner inom detta sortiment. Vi har även flyttat lanseringarna av Tillfälligt sortiment till tisdagar och onsdagar tills vidare för att undvika köbildning.

Läs mer om hur covid-19 påverkar Tillfälligt sortiment 
Läs mer om nya butiker och dagar för Tillfälligt sortiment  

IPA

Vi lanserar en IPA (india pale ale) från ett bryggeri i Majorna i Göteborg. Ölet är framtaget i samarbete med ett bryggeri i Leeds och bryggt med kornmalt, havre och humle. Den är humlearomatisk med tydlig beska och har inslag av apelsinskal, tallkåda och mango.

Ny IPA 2 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Stigbergets X North-Hop Selection IPA 440 ml

Stigbergets Bryggeri

Sverige

48,90

APA

Vi har köpt in en APA (american pale ale) framtagen av ett svenskt fantombryggeri och bryggt hos ett bryggeri i Belgien. Ölet är bryggt med korn- och vetemalt, råg, havregryn samt humle av sorterna idaho 7 och citra. Det är mycket fruktigt med tydlig beska och inslag av passionsfrukt, tallbarr och ananas.

Ny APA 2 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Squares Hazy Pale Ale 330 ml

Omnipollo

Belgien

30,90

DIPA

Vi släpper även en dubbel-IPA, eller DIPA, från ett bryggeri i Svinninge, Danmark. Maltbasen består av kornmalt, råg, vete och havre och har smak av ananas, ljust bröd och passionsfrukt. Dubbel-IPA växte fram i västra USA under 1990-talet. Den nya ölstilen fick namnet dubbel-IPA eller imperial IPA. Den kallas dubbel eftersom den innehåller mycket mer humle och malt än en vanlig IPA.

Ny DIPA 2 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

To Øl #01 DIPA 440 ml

To Øl City

Danmark

45,90

Dubbel

Vi har tagit in en svensk dubbel i belgisk stil gjord på kornmalt och humle. Ölet har bland annat aromer av torkade dadlar, fruktkaka och ljus sirap. Benämningen dubbel kommer från den brittiska traditionen att separera olika silningar av vörten. En dubbel gjordes på den första avsilningen och innehöll därför mer socker.

Ny dubbel 2 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Drakberget Dubbel 330 ml

Nynäshamns Ångbryggeri

Sverige

35

Gose

Vi lanserar en syrlig öl, en gose, gjord av ett svenskt fantombryggeri och bryggt i Belgien. Denna öl är bryggd med korn- och vetemalt, jordnötter, blåbär, salt och laktos. Gose är en mjölksyrejäst veteöl med viss sälta eftersom det kryddas med salt. Ölet härstammar från staden Goslar i Tyskland, där det bryggdes redan under medeltiden.

Ny gose 2 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Bianca Blueberry Maple Chocolate Peanut Butter Pancake Lassi Gose 500 ml

Omnipollo

Belgien

110,90

Övrig syrlig öl

Vi släpper en syrlig öl med smak av vinteräpplen, halm, ljust bröd och citron. Den har dels lagrats sju månader på ektunnor, dels tillsammans med humle i två veckor. Maltbasen består av korn- och vetemalt och ölet är kryddat med humlesorten mosaic. Mosaic är en amerikansk aromhumle, som odlats fram från sorterna simcoe och nugget.

Vi introducerar en syrlig öl från Skottland, gjord 2019. Det är ett öl i imperial stout-stil, men med en syrlig karaktär. Syrligheten kommer från deljäsning med vildjäst. Detta öl innehåller kornmalt, vete, havre och humle (hallertau taurus). Bryggaren har även tillsatt kakaonibs och extrakt av marshmallows och kex. Ölet har lagrats på bourbonfat.

Ny övrig syrlig öl 2 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Dry Hopped Mosaic Farmhouse Ale 375 ml

Stockholm Brewing Co

Sverige

59

Campfire Cult 330 ml 2019

OverWorks

Skottland

59,90