Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: ny öl 23–24 juni

Vi lanserar tolv nya öl. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till all ny öl 23–24 juni 

Just nu går det inte att beställa från Tillfälligt sortiment, men fler butiker än vanligt kommer att lansera viner inom detta sortiment. Vi har även flyttat lanseringarna av Tillfälligt sortiment till tisdagar och onsdagar tills vidare för att undvika köbildning.

Läs mer om hur covid-19 påverkar Tillfälligt sortiment
Läs mer om nya butiker och dagar för Tillfälligt sortiment  

Öl 23 juni

Gose

Från Spanien kommer en gose – en mjölksyrejäst veteöl med viss sälta. Denna är smaksatt med kombucha, koncentrat av lime, salt och humle.

Kombucha tillverkas genom att man låter sötat te genomgå en mikrobiologisk fermentering där både jäst och bakterier är verksamma. Under jäsningen bildas bland annat ättiksyra vilket ger drycken en syrlig karaktär.

Ny gose 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Nomada La Manchurita Kombucha Gose 330 ml

Cervecera Independiente

Spanien

27,90

Flamländsk röd och brun öl

Vi lanserar en annan syrlig öl, denna i flamländsk brun stil från ett mikrobryggeri i Norge. Ölet är bryggt med korn- och vetemalt, jäst med mjölksyrebakterier och har lagrats på vinekfat i 1,5 år.

Ny flamländsk röd och brun öl 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Haandbryggeriet Haandbakk 375 ml

Haandbryggeriet

Norge

84,90

Porter och stout

Från Norge har vi även en stout med smak av blåbär och amerikanska pannkakor. Ölet är bryggt med kornmalt, havre och laktos och smaksatt med magnum-humle, arom och kanel.

Ny porter och stout 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Amundsen Dessert In A Can –Blueberry Pancake Stack 330 ml

Amundsen Bryggeri

Norge

50,90

IPA

Från Danmark kommer en IPA, India Pale Ale, bryggd på kornmalt av sorten golden promise och vetemalt. Humlekryddningen består av sorterna columbus, galaxy, amarillo och simcoe. Ölet har smak av torkad ananas, apelsinmarmelad, mango och tallbarr.

Vi lanserar även en IPA från Storbritannien bryggd med kornmalt, vete och havre. Ölet har aromer av ananas, tallkåda och sockerkaka.

Ny IPA 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Amager Long Before You Were Born IPA 330 ml

Amager Bryghus

Danmark

30,90

Cloudwater IPA 440 ml

Cloudwater Brew Co

Storbritannien

56,80

Imperial/dubbel IPA

Från ett bryggeri i Göteborg kommer en imperial IPA, även kallad dubbel IPA. Ölet är framtaget i ett samarbete med ett bryggeri i Los Angeles. Maltbasen består av kornmalt och råg och ölet är kryddat med humle och apelsinskal.

Dubbel-IPA, DIPA, växte fram i västra USA under 1990-talet. Den nya ölstilen fick namnet dubbel-IPA eller imperial IPA. Den kallas dubbel eftersom den innehåller mycket mer humle och malt än en vanlig IPA. Alkoholhalten är även högre.

Ny imperial/dubbel IPA 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Beerbliotek x Three Weavers There's still no cure for the common birthday 330 ml

Beerbliotek

Sverige

34,90

APA

Vi lanserar en APA, American Pale Ale, bryggt av ett danskt bryggeri i samarbete med ett bryggeri i Belgien. Maltbasen består av korn- och vetemalt och kryddningen står sju sorters humle för. Ölet har inslag av mango, ananas, passionsfrukt och färska örter.

Ny APA 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Mikkeller Midsummer Dream 330 ml

Mikkeller

Belgien

30,90

Abt och kvadrupel

Vi har tagit in en kvadrupel från ett svenskt bryggeri. Ölet är bryggt med kornmalt, socker samt humle av sorten polaris.

Abt och kvadrupel är de mest alkoholstarka av de belgiska klosterölen och understiger sällan tio procent i alkoholhalt. Ibland går dessa under namn som grand réserve eller grand cru. Ölstilarna är ljust till mörkt bruna i färgen. De har ofta aromer av choklad och torkad frukt, kombinerat med en tydlig restsötma.

Ny abt och kvadrupel 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Kvarnstranden Kvadrupel 750 ml

Nynäshamns Ångbryggeri

Sverige

129,30

Belgisk mörk ale

Vi har köpt in en belgisk mörk ale som bryggdes 2018. Ölet har genomgått en andra jäsning på flaska och är lagrad på whiskyfat.

Ny belgisk mörk ale 23 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Gulden Draak Brewmaster 750 ml

Brouwerij Van Steenberge

Belgien

135,90

Öl 24 juni

Kölsch

Vi lanserar en kölsch från ett danskt fantombryggeri, bryggt i Köln. Kölsch är ett ljust öl från staden Köln och påminner mycket om ljus lager i färg och smak. Skillnaden är att lager jäser vid kall temperatur och kölsch i varm.

Ölet är ursprungsskyddat och namnet får enbart användas på öl bryggd i Köln och av bryggerier som är medlemmar i Kölns bryggarförening.

Ny kölsch 24 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Mikkeller/Gaffel Viking Kölsch 500 ml

Mikkeller

Tyskland

25,90

Berliner weisse

Vi lanserar en öl som fått sin syra från mjölksyrebakterier. Ölet kommer från ett bryggeri i Illinois, USA, och är bryggt med korn- och vetemalt samt smaksatt med citron.

Ny berliner weisse öl 24 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Lemon Weisse 355 ml

Destihl Brewery

USA

26,90

Witbier

Från ett bryggeri i Florida kommer en witbier. Maltbasen består av korn- och vetemalt och ölet är kryddat med citronskal och humle av sorten lemondrop.

Witbier, eller bière blanche som det kan heta i de fransktalande delarna av Belgien, är ett belgiskt veteöl som började tillverkas runt Bryssel under medeltiden.

Ny witbier 24 juni

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Wedge Cut 355 ml

Cigar City Brewing

USA

25,90