Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: nya öl 3 april

Vi lanserar runt 20 nya öl. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till alla nya öl 3 april

Observera att det inte går att beställa Tillfälligt sortiment just nu. De finns dock i butiker som har det sortimentet. Se vilka butiker det gäller under varje produkt. Läs mer om hur covid-19 påverkar Tillfälligt sortiment.

IPA

Vi lanserar fyra IPA från fyra olika länder.

Det första ölet kommer från Spanien och innehåller karamellmalt och två sorters malt av tvåradigt korn. Ölet är kryddat med humlesorterna cascade, herkules och mosaic. Det andra ölet är ett samarbete mellan två engelska bryggerier och innehåller kornmalt, havre och vete. 

Tredje ölet är danskt och innehåller förutom kornmalt, vete och havre humlesorten simcoe. Bryggaren startade sin verksamhet hemma 2005 men har idag expanderat till stora fabrikslokaler.

Från Tyskland kommer lanseringens fjärde IPA, och precis som det danska ölet innehåller detta korn-, vete- och havremalt. Humlen kommer från aromatiska sorterna incognito mosaic och mosaic BBC.

Till nya öl IPA 3 april

Namn Bryggeri Land  Pris
Tyris IPA 330 ml Cerveza Tyris Spanien 24,90
Buxton/Verdant Matters of Perspective IPA 330 ml Buxton Brewery England 40,90
To Øl Whirl Domination 440 ml To Øl City Danmark 33,90
FrauGruber X Barth Haas Collab IPA 440 ml FrauGruber Craft Brewing GmbH Tyskland 55,90

Dubbel IPA

Vi lanserar fem dubbel IPA, eller imperial IPA som ölstilen också kallas. Stilen innehåller mycket mer humle och malt än en vanlig IPA.

Två av nyheterna kommer från Sverige. Det första ölet är kryddat med de fyra olika humlesorterna amarillo, cascade, chinook och savinski. Efter lagring sker press och filtrering genom en humlekanon för extra mycket arom. Det andra ölet från ett helsingborgsbryggeri är bryggt av malt från korn, vete och havre.

Från Ryssland kommer två nyheter från samma bryggeri i St Petersburg, och båda ölen är kraftigt humlade. Det ena genomgick 80 dagars jäsning och är uppkallat efter slang för elektriska stolen.

Från ett bryggeri i Kalifornien, USA, kommer en dubbel IPA kryddad med amerikanska aromatiska humlesorten citra och nyzeeländska pacifica med citrus och blommiga inslag. Ölet har lagrats på gamla bourbonfat.

Till nya dubbel IPA 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Dragets Kanal Dubbel IPA 250 ml Nynäshamns Ångbryggeri AB Sverige 29

Sierra Nevada Barrel-Aged Torpedo

750 ml
Sierra Nevada Brewing USA 195
Brewski Double Shower 330 ml Brewski Sverige 36,90
AF Brew Old Sparky 330 ml AF Brew Ryssland 45,90
AF Brew Redrum Special Edition 330 ml AF Brew Ryssland 41,90

Mild ale

Sju olika sorters malt återfinns i den milda ale från Estland som lanseras. Humlesorterna är tre: amerikanska columbus med kryddfruktig arom som drar åt svartpeppar, lakrits och citrus; yellow sub med aromer av söt citrus och röda frukter och slutligen den tyska aromhumlen hull melon.

Till nya mild ale 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Põhjala Rye River Ale 330 ml Põhjala Brewing AS Estland 29,90

Barley wine

Från ett bryggeri i Kalifornien lanseras det alkoholstarka ölet barley wine. För att uppnå den höga alkoholhalten krävs en mycket stark vört som får koka länge för att få önskad fyllighet.

Vid tillverkningen har tvåradigt kornmalt använts. Ölet är kryddat med humlesorterna cascade, centennial och chinook.  

Till nya barley wine 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Sierra Nevada Bigfoot 355 ml Sierra Nevada Brewing USA 39,90

Brown ale

Ursprungligen är brown ale ett samlingsnamn för mörkare ale från England, och färgen beror på graden av rostad malt. Från ett bryggeri i Grand Rapids, Michigan, lanserar vi en amerikansk brown ale bryggd på kornmalt, korn, humle – och kaffe. 

Till nya brown ale 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Founders Frangelic Mountain Brown 355 ml Founders Brewing Company USA 43,90

Trippel

Stilen trippel kommer från 1700-talet och refererar till hur belgiska bryggerier separerade olika vörtsilningar upp till tre gånger. Trippelölen var resultatet av bryggningen på den sötaste vörten.

Vi lanserar ett trippelöl från Belgien som är ett samarbete mellan två bryggerier. Råvarorna är vetemalt, vete, kornmalt, humle och socker. Denna öl är en blandning av blond och lambic.

Till nya trippel 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
3 Fonteinen Tuverbol 2019 375 ml 3 Fonteinen Belgien 109

Imperial porter och stout

Vi lanserar ett öl från ett estniskt bryggeri. De flesta porteröl är varmjästa, men så kallad baltisk porter som denna kalljäses som mörk lager. Ölet har fått jäsa en andra gång på flaska och den mörka färgen kommer av den hårdrostade malten.

Till nya imperial porter och stout 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Pühaste Mr. Ronk 330 ml Pühaste Pruulikoda OU Estland 42,50

Syrlig öl

Vi lanserar två syrliga öl.

Många suröl smaksätts med frukt och bär, så även det vi nu lanserar från Sverige bryggt på korn- och vetemalt. 

Från ett skotskt bryggeri i Aberdeen kommer en suröl smaksatt med jasmin och tranbär. Detta öl är gjort med sju sorters malt, varav en stor del är hårt rostad som i en stout. Humlingen står sorterna chinook, first gold och galena för.

Suröl får sin speciella smak genom att det får spontanjäsa eller att man tillsätter mjölksyrabakterier.

Till syrliga öl 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Det Våras För Lime - En Suröl 330 ml Örebro Brygghus Sverige 21,90

Arcade City

330 ml
OverWorks Storbritannien 59,90

Witbier

Vi lanserar en svensk witbier på korn- och vetemalt smaksatt med apelsin och koriander, något som är vanligt för stilen.

 Det finns flera olika typer av öl med vete, och witbier är en belgisk stil. Ölet har anor från medeltiden och namnet kommer av att sädesslaget gör ölet grumligt och nästan vitt i färgen. De flesta veteöl är varmjästa och har låg till måttlig beska. I övrigt kan de ta sig uttryck på många olika sätt.

Till nya witbier 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Good Guys White Spring 330 ml Good Guys Brew Sverige 22,90

Ljus lager i modern stil

Från ett tyskt bryggeri kommer ett öl framtaget i samarbete med ett amerikanskt bryggeri i Kalifornien. Ölet är bryggt på de tre olika humlesorterna cascade odlad i regionen Eifel i Tyskland, centennial och chinook från USA.

Från Sverige kommer ett lätt torrhumlat öl med tysk humle vars stil bryggeriet själva kallar för "Italian style disco pilsner". Kornmalten är ekologisk och kommer från Warbro kvarn.

Till nya ljusa lager 3 april

Namn Bryggeri Land Pris
Bitburger Triple Hop'd Lager 330 ml Bitburger Braugruppe Tyskland 17,90
Italopils 330 ml Stockholm Brewing Co Sverige 25,90