Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment ny öl 26–27 maj

Vi lanserar tio öl 26 maj och en öl 27 maj. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till all ny öl 26 och 27 maj

Just nu går det inte att beställa från Tillfälligt sortiment, men fler butiker än vanligt kommer att lansera viner inom detta sortiment. Vi har även flyttat lanseringarna av Tillfälligt sortiment till tisdagar och onsdagar tills vidare för att undvika köbildning.

Läs mer om hur covid-19 påverkar Tillfälligt sortiment 
Läs mer om nya butiker och dagar för Tillfälligt sortiment  

Saison

Vi lanserar en belgisk saison, som producenten brygger en gång per år på våren. Ölet humlas dels i vörtkoket, dels i ett senare skede där vörten silas genom färsk humle. Ölet har fått en andra kolsyrande jäsning på flaska.

Ny saison 26 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Lentebier 750 ml

Brouwerij De Glazen Toren

Belgien

90,80

IPA

Från ett bryggeri i Vaxholm lanserar vi en IPA framtagen som hyllning till ölstilen skapad i England på 1700-talet. Den är bryggd med korn-, vete- och havremalt och kryddad med humle av sorterna azacca, eldorado, idaho gem, loral och citra.

Mer specifikt betecknas ölet som en NEIPA vilket står för New England India Pale Ale eller North East India Pale Ale, en stil som utvecklats på östkusten i USA. Jämfört med en vanlig IPA särskiljer sig stilen genom att vara oklar och ofta ha högre alkoholhalt. Att en NEIPA är oklar beror både på att den är ofiltrerad och att man använt proteinrik malt, som exempelvis havre, samt extra mycket humle.

Från ett bryggeri i Stavanger, Norge, kommer en glutenfri IPA gjord på kornmalt och humle. Ölet är ett samarbete med ett bryggeri från engelska staden Penryn i Cornwall.

Ny IPA 26 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Hop Notch Boot Print Tribute NEIPA 440 ml

Hop Notch Brewing

Sverige

43,90

It's Not Me, It's You 440 ml

Lervig Aktiebryggeri/Verdant

Norge

55,90

Berliner weisse

Från ett bryggeri i Barcelona kommer en berliner weisse smaksatt med blåbär, svarta vinbär, björnbär och humle. Maltbasen består av kornmalt, vete och havre.

Ny berliner weisse 26 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Garage Whalemist 440 ml

Garage Beer Co

Spanien

69,90

Dubbel IPA

Från Sacramento i Kalifornien kommer en dubbel-IPA bryggd med kornmalt och humle. Stilen kallas imperial- eller dubbel-IPA då den innehåller mycket mer humle och malt än en vanlig IPA.

Vi lanserar ytterligare en dubbel-IPA, denna framtagen som ett samarbete mellan ett bryggeri i Göteborg och ett i Leeds. Ölet är bryggt med kornmalt och kryddat med humle av sorterna chinook, mosaic och citra.

Ny DIPA 26 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Fantastic Haze 355 ml

Sierra Nevada

USA

40,90

West Coast DIPA 440 ml  

North Brewing Co/Beerbliotek 

Storbritannien 

50,90

Imperial porter och stout

Från ett svenskt fantombryggeri kommer en imperial porter bryggd i Belgien. Ölet är smaksatt med bland annat blåbär och lönnsirap och bryggt med kornmalt, havregryn, dinkel och laktos.

Vi lanserar ytterligare en imperial stout, denna från ett bryggeri i Majorna, Göteborg. Ölet är bryggt med kornmalt och farinsocker och smaksatt med kakao, kanel, vanilj och humle.

Ny imperial porter och stout 26 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Flashback Blueberry Maple Pancake Imperial Porter 330 ml

Omnipollo

Belgien

70,90

Sinnerman Cinnamon Imperial Stout 330 ml

Stigbergets Bryggeri

Sverige

45,90

Syrlig öl

Vi lanserar en syrlig körsbärsöl som är en blandning av en flamländsk ale och lambic som har jäst med körsbär. Ölet har lagrats på ekfat.

Ny syrlig öl 26 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Kriek De Ranke 750 ml

Brouwerij De Ranke

Belgien

99,90

Ljus bocköl 27 maj

Från Aying, sydväst om München, kommer en ljus majbock. Bocköl finns i flera olika varianter men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck i centrala Tyskland. På den bayerska dialekten uttalades Einbeck som ”ein bock”. Ljus bocköl bryggs på ljus malt.

Ny ljus bocköl 27 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Ayinger Maibock 500 ml

Aying F Inselkammer

Tyskland

28,90