Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: Ny öl 5 och 6 maj

Vi lanserar tio nya öl 5 maj och två 6 maj. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till all ny öl 5–6 maj

Just nu går det inte att beställa från Tillfälligt sortiment, men fler butiker än vanligt kommer att lansera viner inom detta sortiment. Vi har även flyttat lanseringarna av Tillfälligt sortiment till tisdagar och onsdagar tills vidare för att undvika köbildning.

Läs mer om hur covid-19 påverkar Tillfälligt sortiment 
Läs mer om nya butiker och dagar för Tillfälligt sortiment  

Ny öl 5 maj

Dubbel IPA

Vi lanserar två så kallade dubbel-IPA. Den första kommer från ett bryggeri i Jonsered utanför Göteborg. Ölet är betecknat som en NEIPA, en typ av IPA som är ofiltrerad och ofta gjord med proteinrik malt som exempelvis havre. Detta gör ölet grumligt. Denna öl är tillverkad av korn- och vetemalt samt havre. Det andra ölet kommer även den från Göteborg och är tillverkad av korn-, havre- och vetemalt samt kryddat med humlesorterna citra och mosaic.

Ny dubbel IPA 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Poppels Imperial NEIPA 330 ml

Poppels Bryggeri

Sverige

32,90

O/O Brewing Carismatico DIPA 440 ml

O/O Brewing

Sverige

60,30

Imperial porter och stout

Vi lanserar ett öl från ett svenskt bryggeri. Ölet är gjort på 15 olika kryddor vilket symboliserar att bryggeriet fyller 15 år i år. Man har använt vanilj, kanel, kakao, tonkabönor, lakrits, salt, ingefära, kardemumma, muscovadosocker, kokosnöt, kaffe, vallmofrö, muskot, kryddnejlika och stjärnanis. Maltbasen bestod av korn, vete, råg och havre. Alkoholhalten är på – ja, 15 procent.

Från Ryssland kommer ett öl med adress Sankt Petersburg. Ölet innehåller kornmalt och laktos.

Ny imperial porter och stout 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Dugges Bryggeri 15 Stout 330 ml

Dugges Bryggeri AB

Sverige

60,00

AF Brew Big Black Mash 330 ml

AF Brew

Ryssland

46,90

Syrlig öl

Vi lanserar två syrliga öl. Det första är från ett bryggeri i Connecticut, USA. Ölet är smaksatt med persika och bryggt med korn- och vetemalt.

Vi lanserar också en svensk syrlig öl från ett bryggeri i Landvetter utanför Göteborg. Ölet är smaksatt med 15 olika frukter och bär, bland annat ananas, blåbär, apelsin, citron, hallon och jordgubbar. Ölet är framtaget för att fira bryggeriets 15 års-jubileum.

Ny syrlig öl 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Mackinaw Peach Sour 473 ml

Connecticut Valley Brewing Company

USA

47,90

Dugges 15 Sour 330 ml

Dugges Bryggeri AB

Sverige

40,00

APA

Vi lanserar en amerikansk pale ale bryggd hos ett bryggeri i Göteborg. Ölet är bryggt med kornmalt, vete, råg och humle och är det officiella ölet för ölfestivalen GBG Beer Week i Göteborg.

Ny APA 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Spike Brewery GBG Beer Week 2020, 330 ml

Spike Brewery AB

Sverige

29,50

IPA

Vi lanserar också en india pale ale, även denna från ett bryggeri i Göteborg. Ölet är kryddat med 15 olika humlesorter för att fira att bryggeriet fyller 15 år i år. Humlesorterna är amarillo, cascade, citra, chinook, columbus, mosaic, simcoe, nelson sauvin, ekuanot, zythos, loral, kohatu, centennial, rakau och waimea.

Ny IPA 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Dugges 15 IPA 330 ml

Dugges Bryggeri AB

Sverige

40,00

Barley wine

Vi lanserar ett barley wine från 2019. Barley wine är ett alkoholstarkt öl, och för att uppnå den höga alkoholhalten  samt den fyllighet som stilen ska ha  behövs en mycket stark vört som kokas länge. Detta öl är bryggt med kornmalt, rörsocker och humle.

Nytt barley wine 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Thomas Hardy's Ale 2019 330 ml

Interbrau SpA

Storbritannien

76,90

Belgisk ljus ale

Vi lanserar en belgisk ljus ale bryggd från Belgien. Ölet skiljer sig från traditionell ljus belgisk ale då den är betydligt mer humlad. Producenten kallar den själv för en bitter eller en Belgian IPA.

Ny belgisk ljus öl 5 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Brussels Calling 330 ml

Brasserie De La Senne

Belgien

35,90

Ny öl 6 maj

Trippel

Vi lanserar en trippel från ett belgiskt trappistkloster. Ölet är gjort på kornmalt, socker och humle. Ölet jäser en andra gång på flaska och jäsningen varar i cirka tre veckor. Det finns i dag 14 producenter av trappistöl varav tolv får använda märkningen Authentic Trappist Product. Märkningen är en skyddad beteckning som garanterar att produkten uppfyller de kriterier som satts upp av International Trappist Association (ITA).

Ny trippel 6 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Westmalle Tripel 330 ml

Abbey of Westmalle

Belgien

29,90

Ljus bocköl

Vi lanserar ett ljust bocköl bryggt med pilsnermalt och humle av sorten hallertauer perle. Ölet har lagrats upp till tolv veckor i bryggeriets kalla källare. Bocköl finns i flera olika varianter men alla härstammar från en mörk och maltig ölbrygd från staden Einbeck, i centrala Tyskland. På den bayerska dialekten uttalades Einbeck som ein bock.

Ny ljus bocköl 6 maj

Namn

Bryggeri

Land

Pris

Schönbrunner Urbock Lang-Bräu OHG 500 ml

Lang-Bräu OHG

Tyskland

28,90