Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Små partier: spritnyheter, fruktvin och ny likör den 3 maj

Vi lanserar fruktvin, fransk klosterlikör, vodka från Polen och maltwhisky från Campbeltown, Skottland. Reservation för ändringar fram till lansering.

Ny whisky 3 majNy likör 3 majNytt fruktvin 3 maj, Ny vodka 3 maj

Fruktvin

Vi lanserar ett sött fruktvin från Japan tillverkad på ume-plommon och dekopon, som är en citrusfrukt. Plommonen krossas, socker tillsätts och frukten får macerera med sprit gjord på ris, så kallad shochu. När jäsningen är klar tillsätts färsk dekopon-juice.

Produktlista nytt fruktvin 3 maj

Namn

Producent

Land

Pris

Umepon 720 ml

Takahashi Shuzo Co Ltd

Japan

259

Likör

Vi lanserar två olika örtlikörer från Frankrike. Den första är gjort på ett recept framtaget av klostermunkar och flertalet franska sommelier. Efter destilleringen av de olika örterna så lagras likören på fat. Från samma producent lanserar vi en likör som såg dagens ljus första gången 1984 för att markera 900 årsjubileet av munkklostrets bildande år 1084. Även här är det en örtblandning som macereras i alkohol som sedan destilleras och lagras. Själva örtblandningen, som likörerna baseras på, görs av två munkar och receptet är hemligt för utomstående.

Produktlista ny likör 3 maj

Namn

Producent

Land

Pris

Chartreuse MOF 45% 700 ml

Chartreuse Diffusion

Frankrike

489

Chartreuse du 9 Centenaire 47% 700 ml

Chartreuse Diffusion

Frankrike

599

Sprit

Vi lanserar två vodka från Polen. Råvaran i båda är rågsorten dankowskie diamond. Rågen har vuxit på olika platser på enskilda gårdar i Polen.

Vi lanserar en skotsk maltwhisky från Campbeltown, från ett av de totalt tre destillerierna i området. Alla delar av produktionen av whiskyn vi lanserar är gjord på destilleriet – mältning, jäsning, destillering, lagring och buteljering. Whiskyn är lagrad åtta år på bourbonfat och tre år på vinfat som innehållit pinot noir. Whiskyn är buteljerad med så kallad cask strength, det vill säga inte utspädd med vatten för att få ner alkoholen.

Vi lanserar en 16-årig skotsk maltwhisky som har en något rökig smak. Lagringen har skett på bourbonfat och på fat som innehållit rött riojavin. Även denna whisky är en officiell buteljering.

Produktlista ny sprit 3 maj

Namn

Producent

Land

Pris

Belvedere Lake Bartezek

Belvedere

Polen

610

Belvedere Smogóry Forest

Belvedere

Polen

610

Longrow Red Pinot Noir Cask

Springbank Distillery

Campbeltown

979

Highland Park Twisted Tat 46,7% 700 ml

Highland Park

Skottland

899