Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: Ny cognac, sake och cider 13 mars

Vi lanserar en cognac, tre sake och tre cider. Reservation för ändringar fram till lansering.

Cognac

Vi lanserar en cognac som har lagrats i mer än 20 år på ekfat. Vinet som destillerades gjordes på ugni blanc. Ursprunget är Grande Champagne, som tillsammans med Petite Champagne, anses göra de bästa destilleringsvinerna.

Ny cognac 13 mars

Namn

Producent

Distrikt

Pris

Michel Forgeron Barrique 90

Forgeron

Grande Champagne

999

Sake

Sake tillverkas av ris och tillverkningen görs i olika steg, med polering av ris och olika jäsningsprocedurer. Det finns också olika typer av sake och söthetsgraden varierar. Söthetsgraden anges från +10 (torr) till -10 (söt)

Vi lanserar tre olika sake den 13 mars. Den första är en så kallad junmai daiginjo som innebär att riskornen poleras ner till minst hälften av sin ursprungliga storlek, samt att alkohol inte får tillsättas vid framställningen. Riset till denna sake hade polerats ned till 49 procent. Söthetsgraden är +2

Den andra sakedrycken är också en junmai daiginjo, här har riset polerats ned till 40 procent av ursprungsstorleken. Söthetsgraden är +2.

Vi lanserar också en sake av typen junmai ginjo vilket betyder att riset måste poleras ner till åtminstone 60 procent av sin ursprungliga storlek. Riset till denna sake har polerats ned till 55 procent. Söthetsgraden är +2.

Ny sake 13 mars

Namn

Producent

Typ

Pris

Daishinsyu Kinmonishiki Sake 720 ml

Daishinsyu Shozou Kabushikigaisha

Junmai daiginjo

374

Keigetsu Gin-No-Yume Junmai Daiginjo Shu 720 ml

Tosa Sake Brewery

Junmai daiginjo

362

Fudoh Purple Label Omachi Sake 720 ml

Nabedana Inc

Junmai ginjo

314

Cider

Vi lanserar en fransk ekologisk cider. Äpplena plockas för hand och lagras sedan en tid innan pressning. Varje äppelsort pressas för sig. Äpplena jäser sedan på ståltank om 7 000 liter samt på ekfat om 200 liter. Cidern har lagrats ett halvår på ekfat.

Vi lanserar två svenska cider från samma producent. Den första är tillverkad av spontanjäst äppelmust och är humlekryddad med den nyzeeländska sorten wai-iti. Äppelsorterna som användes var elise, gravensteiner, belle de boskoop och ingrid marie. Den andra cidern är också spontanjäst samt lagrad på ekfat.

Ny cider 13 mars

Namn

Producent

Land

Pris

Divona 330 ml

Domaine Johanna Cecillon

Frankrike

55,00

Pomologik Wai-iti Humlad Cider 330 ml

Pomologik

Sverige

34,90

Pomologik Sand Österlen 750 ml

Pomologik

Sverige

119,90