Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Små partier: Spritnyheter 15 februari

Vi lanserar rom från Venezuela och ögruppen Saint Kitts & Nevis och whisky från Skottland och Japan. Produktlistan längre ner på sidan.

Här ser du alla nya whiskysorter i sökträfflista
Här ser du alla nya romsorter i sökträfflista

Rom

Vi lanserar en rom från Venezuela. Rommen är destillerad i kopparpanna (pot still) från Skottland som tidigare använts i whiskyproduktion. Rommen är destillerad från sockerrörshonung och är lagrad på små amerikanska ekfat. Vi lanserar också en rom från öarna Saint Kitts & Nevis, Västindien. Rommen har lagrats i tre omgångar. Två år i Västindien följt av fyra och ett halvt år i Spanien, varav fyra år var på vinfat i Ribera del Duero och sista halvåret på moscatel-fat i Montilla.

Maltwhisky

Vi lanserar en 13-årig maltwhisky från grevskapet Angus, Highlands. Whiskyn är inte filtrerad och färgen är naturlig från fatlagringen. Detta är en så kallad officiell buteljering (original bottling).

Blended whisky

Från Japan kommer en blended whisky. Man har använt utvalda whiskysorter från tre olika destillerier. I whiskyn ingår grain- och maltwhisky som lagrats på amerikanska ekfat.

Det är svårt att få tag på japansk whisky då internationella efterfrågan är stor och tillgången är liten. Vilket gör att det är svårt att ha ett stadigt erbjudande i sortimentet. Därför är vi ofta tvungna att köpa in i små volymer som små partier.

David Benge, inköpare av sprit

Produktlista spritnyheter 15 februari
(reservation för ändringar)

Rom och whisky

Namn

Producent

Land

Pris

Diplomatico No 3 Pot Still 47 %

Dusa

Venezuela

649

Sister Isles Dark Moscatel 45 %

The Haciendas Company

Saint Kitts & Nevis

539

Glencadam 13 YO Single Malt 46 %

Angus Dundee

Skottland, Highlands

689

Toki Blended 43 %

Beam Suntory

Japan

399