Hemleverans beställer du enklast på beta.systembolaget.se. Klicka här så kommer du dit.

Tillfälligt sortiment: Ny whisky och cognac 2 juni

Vi lanserar tre maltwhisky och en cognac. Reservation för ändringar fram till lansering.

Till all ny whisky 2 juni

Till all ny cognac 2 juni

Just nu går det inte att beställa från Tillfälligt sortiment, men fler butiker än vanligt kommer att lansera viner inom detta sortiment. Vi har även flyttat lanseringarna av Tillfälligt sortiment till tisdagar och onsdagar tills vidare för att undvika köbildning.

Läs mer om hur covid-19 påverkar Tillfälligt sortiment 
Läs mer om nya butiker och dagar för Tillfälligt sortiment  

Whisky

Vi lanserar tre whisky, varav två är rökiga single malt whisky från Islay, båda dessa är single cask. Ön Islay ligger utanför Skottlands västkust och brukar räknas som ett eget distrikt. Här produceras den mest smakrika och rökiga whiskyn.

Den första är lagrad på amerikanskt ekfat men har fått sin slutlagring på fat som tidigare har innehållit vin på moscateldruvor. Den andra är först lagrad på amerikanskt ekfat, därefter på sherryfat av olorosotyp.

Båda buteljerades 2020 och är endast färgade av lagringen. Ingen av dem är officiellt buteljerad av destillerierna utan har en enskild buteljerare som avsändare, independent bottler.

Den tredje maltwhiskyn är lagrad på använda bourbonfat och spanska ekfat, så kallade butt, som vanligtvis rymmer 474 till 500 liter och används vid lagring av sherry. Även denna whisky är endast färgad av lagringen.

Cognac

Vi lanserar en cognac som lagrats på ekfat från Limousin. Regionen Cognac är indelad i sex distrikt: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois och Bois Ordinaires. Druvorna till denna cognac hämtades från det centralt belägna distriktet Petite Champagne. Denna cognac är en specialutgåva som släpps inför Sveriges nationaldag 6 juni.

Ny whisky och cognac 2 juni

Namn

Destilleri

Land

Pris

Bunnahabhain SC Sweet & Smoky Moscatel Finish 700 ml

The Vintage Malt Whisky Co

Islay, Skottland

799

Caol Ila Smoke & Sherry Oloroso Sherry Finish 700 ml

The Vintage Malt Whisky Co

Islay, Skottland

799

anCnoc Peat Limited Edition

Inver House Distillers

Skottland

849

Grönstedts Le National 500 ml

Altia PLC

Cognac, Frankrike

849