Avsändare – Till startsidan
StartNyttNya alkoholfria drycker

Fast sortiment och säsong 1 mars: nya alkoholfria drycker

Fast sortiment och säsong 1 mars: nya alkoholfria drycker

Kunskap & Inspiration

 • Premium
 • Om våra nyheter
 • Ölnyheter
 • Nytt inom rött vin
 • Spritnyheter
 • Nytt inom vitt vin
 • Nytt rosévin
 • Ny cider och blanddryck
 • Nytt mousserande vin
 • Nya alkoholfria drycker
 • Dryckesauktioner
 • Om webblanseringar

Fast sortiment och säsong 1 mars: nya alkoholfria drycker

Vi lanserar 14 alkoholfria drycker. Fem i fast sortiment och nio i sortimentet säsong. Reservation för ändringar fram till lansering.

Must

Denna säsong lanserar vi fem olika äppelmuster.

Listans första är tillverkad i Strängnäs på ekologiska, svenskodlade äpplen. Denna must är dessutom smaksatt med björklöv. Årgången är 2022.

Den andra musten är också ekologisk och gjord på äpplen av sorterna cox pomona, ingrid marie, cox orange samt ribston. Ursprunget är Österlen i Skåne.

Från äppelodlingar i Mälardalen kommer nästa must. Råvaran är äpplen av sorterna signe tillisch, aroma, lobo, ingrid marie, gravensteiner och åkerö som plockades och pressades 2022.

Listans fjärde äppelmust kommer från en gård nära Ystad i Skåne. Sorterna som odlas på egendomen är ingrid marie, saga, santana, frida och elise.

Avslutningsvis lanserar vi en must från de södra delarna av Normandie. På den ekologiskt certifierade egendomen, som odlas biodynamiskt, växer 22 olika sorters äppelträd av varierande ålder. Producenten använder sig inte av träd som är korsningar eller hybrider och konstbevattnar inte heller. Jordmånen där träden växer har inslag av röd skiffer och granit.

Äppel- och päronträd trivs på platser där det är för kallt för vinrankor, som längs Atlantkusten i Frankrike, Spanien och England. Eller exempelvis i Sverige.

Ny äppelmust 1 mars

Namn

Producent

Land

Pris

Björkad Äppelmust Alkoholfri, 2022, 250 ml

Pomologik

Sverige

28

Maglehem n:o 4 Alkoholfri, 630 ml

Maglehems Musteri

Sverige

55

Grönsöömust Alkoholfri, 2022, 750 ml

Grönsöö Säteri AB

Sverige

59

Tosterup Verjus Alkoholfri, 375 ml

Tosterups Gård

Sverige

56

Jus de Pommes à Sydre Perlant Alcohol Free, 750 ml

Eric Bordelet

Frankrike

89

 

Alkoholfri öl

Vi lanserar en ny alkoholfri öl i fast sortiment och två som säsongslansering.

Till det fasta sortimentet välkomnar vi en fransk, alkoholfri witbier bryggd på korn- och vetemalt, socker, humle och kryddor.

Som säsongslansering kommer en amerikansk pale ale från ett bryggeri i engelska Leeds. De humlesorter som använts är citra, el dorado, och simcoe. Producenten uppger att detta alkoholfria öl är veganvänligt.

Det tredje ölet i listan är en ljus lager i modern stil från ett bryggeri i Nyköping som är gjort i ett samarbete med Iron Maidens sångare Bruce Dickinson. Detta alkoholfria öl är en säsongslansering som är bryggd på korn- och vetemalt samt humle av sorterna cascade, citra och motueka.

Ny alkoholfri öl 1 mars

Namn

Producent

Land

Pris

1664 Blanc Alcohol free, 330 ml

Kronenbourg

Frankrike

14:50

Northern Monk Holy Faith, 330 ml

Northern Monk Brew Co

Storbritannien

19:90

Nils Oscar Running Free Non Alcoholic, 440 ml

Nils Oscar

Sverige

22:90

 

Alkoholfritt vitt

Frankrike – Alsace

Vi säsongslanserar ett vitt alkoholfritt vin med ursprung Alsace. Druvblandningen utgörs av ekologiskt odlad auxerrois, pinot blanc och riesling som växt i en jordmån dominerad av sandsten, lerjord, lera och märgel. Vinet har lagrats på ekfat.

Auxerrois är en grön druvsort som odlas i bland annat Alsace. Ibland blandas druvan in i viner betecknade som pinot blanc.

I det fasta sortimentet lanserar vi två vita viner utan alkohol.

Australien

Först ut är en chardonnay av årgång 2022 från Australien som avalkoholiserats med en teknik som kallas spinning cone column. Druvorna till detta alkoholfria vin växte i sandiga jordar med inslag av lera. Lagringen skedde på ståltank tillsammans med ekstavar.

Sydafrika – Coastal Region

Listans tredje vin kommer från Coastal Region i Sydafrika och är en fast lansering på burk. Druvorna, av sorten chenin blanc, avstjälkades och pressades. Musten fick sedan sedimentera över natten innan jäsning inleddes vid 12 till 14 grader. Efter avslutad jäsning vilade vinet i tre veckor tillsammans med jästfällningen innan alkoholen avlägsnas med hjälp av vakuumdestillation.

Den här drycken är märkt som Hållbart val, vilket betyder att drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

Nytt alkoholfritt vitt 1 mars

Namn

Producent

Land

Pris

Oddbird Low Intervention Organic White no2 Alcohol Free, 750 ml

Oddbird AB

Frankrike, Alsace

129

Hardys Zero Alcohol Free Chardonnay, 2022, 750 ml

Accolade Wines Australia

Australien

59

Cognato Chenin Blanc Alcohol free, 250 ml

Sommestad & Malmnäs AB

Sydafrika, Coastal Region

26

 

Alkoholfritt rött

Sydafrika – Coastal Region

Även det alkoholfria röda vin vi lanserar i mars kommer från Coastal Region och är tappat på burk. Druvorna – cabernet sauvignon – krossades och musten macererade sedan tillsammans med skalen. Jäsningen skedde vid 25–28 grader och efter avslutad vinifiering följde två veckors skalmaceration. Alkoholen avlägsnades sedan med hjälp av vakuumdestillation.

Den här drycken är märkt som Hållbart val, vilket betyder att drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

Nytt alkoholfritt rött 1 mars

Namn

Producent

Land

Pris

Cognato Cabernet Sauvignon Alcohol free, 250 ml

Sommestad & Malmnäs AB

Sydafrika, Coastal Region

26

 

Alkoholfri blanddryck

Vi lanserar två alkoholfria blanddrycker på burk.

Listans första är en säsongslansering från Bjärehalvön i Skåne. Det är en blandning av must och cider gjord på äpple, paradisapel, havtorn och rabarber samt kolsyrat vatten. Havtornen kommer från Vita Vråkens Havtornsgårdar på Bjäre.

I fast sortiment lanserar vi en ginger beer utan alkohol. Ursprunget är Storbritannien. Ingefäran krossades, ångades och blandades med jäst, socker och källvatten i kopparpannor. Drycken drogs sedan om till stora träfat för jäsning. Jäsningen tog en vecka, och under den tiden tillsattes örter och andra naturliga smakämnen. Kolsyrat vatten tillsattes och drycken pastöriserades sedan hastigt. Drycken buteljerades utan filtrering eller konserveringsmedel.

Ginger beer är, trots namnet, inte öl. Drycken har fått sitt namn av att den traditionellt, precis som öl, bryggdes.

Ny alkoholfri blanddryck 1 mars

Namn

Producent

Land

Pris

Beskows Brut Natur Havtorn Alkoholfri, 250 ml

Beskows Drycker AB

Sverige

22:90

Fentimans Ginger Beer Alcohol Free Glutenfri, 250 ml

Fentimans

Storbritannien

19:90

 

Dela via