Kvinna plockar vindruvor.

Goda arbetsvillkor i världen

Arbetsförhållandena i dryckesindustrin är bra på de flesta håll, men inte överallt. Vi arbetar med att förbättra för arbetarna där det behövs. Här berättar vi hur.

Systembolaget erbjuder drycker från många länder. Det är många människor inblandade innan drycken kommer till oss. Tillsammans bildas en kedja bestående av gårdar där råvaror odlas, producenter och företag som importerar dryckerna.

Systembolaget ställer krav

Vi ställer krav på importörerna att de ska säkra goda arbetsvillkor. Det är med de svenska importföretagen Systembolaget har avtal.

Kraven ställs genom Systembolagets uppförandekod. Den omfattar alla inblandade i kedjan. Koden är framtagen av den ideella, globala organisationen Business Social Compliance Initiative, BSCI, där Systembolaget är medlem.

Kraven följs upp

Kraven följs upp genom oberoende granskningar på plats hos producenter och på gårdar. Vi riktar uppföljningarna där risken för bristande arbetsvillkor är störst. Det är så BSCI ser att hållbarhetsarbete bäst bedrivs.

Vilka följer vi då upp?

  1. Producenter från länder där risken för bristande arbetsvillkor är förhöjd kallas riskländer. Varje producent med drycker i Systembolagets fast-fasta sortiment från identifierade riskländer bedöms utifrån hur pass mogna de är när det gäller hållbarhet.
  2. Om vi får rapport om ett potentiellt avsteg från koden agerar vi genom att undersöka uppgifterna. Detta gäller oavsett om drycken finns i fast sortiment eller i det så kallade beställningssortimentet.

Läs mer om uppföljning av uppförandekodens krav.

Läs mer om olika sortiment.

Läs mer om vår uppföljning av uppförandekoden i Sydafrika.

Kan du lita på att drycken har framställts enligt uppförandekodens krav?

På ett sätt är svaret ja – koden gäller alla och ska efterlevas. Men det går inte alltid att garantera full efterlevnad för alla cirka 19 000 drycker som går att köpa från Systembolaget och vi vet från revisioner att brister finns.

Detta för oss till själva kärnan i arbetet med uppförandekoden; hållbarhetsarbete handlar om att uppnå förbättringar.

Det är ett långsiktigt arbete som bygger på att steg för steg skapa bättre förhållanden där brister finns.

Är avstegen från koden allvarliga kan vi dock sluta sälja drycken, men detta är en sista utväg.

Det långsiktiga målet

För att förbättra för anställda på gårdar och hos producenter kräver vi alltså att brister åtgärdas och vi följer upp att så sker på utsatt tid. Ibland går detta snabbt, ibland tar det år. Det handlar om antal och typ av brister. Oavsett kräver vi alltid att det sker förbättringar.

Vårt mål är att det ska råda goda arbetsvillkor för alla som arbetar med framställningen av de drycker som säljs på Systembolaget.

Detta gör vi också

  • Samverkar med övriga nordiska alkoholmonopol, bland annat genom att anordna samtal med dryckesbranschen i olika länder.
  • Besöker producenter i så kallade riskländer för att sätta ljuset på hållbarhetsfrågor.
  • För dialog med fackföreningar, intresseorganisationer och människorättsorganisationer.
  • Arbetar tillsammans med BSCI och andra hållbarhetsinitiativ, till exempel chilenska Wines of Chile och sydafrikanska WIETA, för att utveckla uppförandekoden.
  • Granskar hållbarhetsarbetet hos de svenska importföretag som har drycker från riskländer.
  • Vi gör nulägesanalyser på våra svenska leverantörers hållbarhetsarbete.