Avsändare – Till startsidan

Listor

Beställningar

Bokningar

Bevakningar

Privatimporter

Kontouppgifter

Logga ut

Start

Så här funkar våra presentkort

Så här funkar våra presentkort

I våra butiker kan du köpa presentkort som gäller som betalningsmedel i Systembolagets alla butiker. Här på nätet kan du enkelt kontrollera hur mycket pengar du har kvar på presentkortet. Du kan även fråga i butiken efter ditt saldo.

Har du ett äldre presentkort i papper?

De äldre presentkorten av rosa eller blått papper är fortfarande giltiga att betala med i våra butiker. Detta gäller så länge det gått högst 10 år sedan inköp, och står också på korten.

 

Gula och gröna presentkort i valörerna 50 eller 100 kronor går att betala med till och med 31 december 2022.

Handla presentkort i butik

Presentkorten finns att köpa i våra butiker. Kortet laddas i kassan med ett valfritt belopp på minst 50 och maximalt 1 000 kronor.

Efter att kortet har laddats är det klart att användas som betalningsmedel i våra butiker. Observera att våra presentkort inte kan användas hos våra ombud eller när du beställer hemleverans. 

Det här gäller för presentkort

Du behöver inte handla för hela beloppet på en gång utan det går bra att handla för delar av beloppet. Presentkortet kan inte lösas in mot kontanter. 

  • Kortet är giltigt i 5 år från det datum det laddades.
  • Stulet eller borttappat kort ersätts inte.
  • I butik får du som mest köpa 25 stycken presentkort. Om du har några frågor eller vill köpa en större mängd presentkort mot faktura, ring vår kundtjänst på 0771–83 83 00 eller mejla kundtjanst@systembolaget.se.
  • För att hinna få leveransen innan jul behöver beställningen göras senast 7 december. Värt att ha i åtanke är att leveranser kring jul alltid är beroende av att postgången fungerar.
  • Öppet köp gäller inte presentkort.

Läs om våra villkor för köp och användning av Systembolagets presentkort. 

Vad är saldot? 

Här kontrollerar du saldot på ditt kort

Artikel - Presenkort.pngSystembolagets presentkort kan köpas och laddas i våra butiker.