Busi JacobsohnCuvée Brut, 2018

Flaska

·

750 ml

·

12 % vol.

Produktnummer: Nr 9032501
571 kronor och 00 öre

761:33 kr/l

Fruktig, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mandelmassa, grillad citron, rostat bröd och persika. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.
61A51908-CF17-4608-97AF-EE4A93D121B7Created with sketchtool.
3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12
Laddar ...

Innehåller: Sulfiter

Färg

Ljusgul färg med grön nyans.

Doft

Fruktig, något utvecklad doft med inslag av gula äpplen, mandelmassa, grillad citron, rostat bröd och persika.

Smak

Fruktig, något utvecklad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mandelmassa, grillad citron, rostat bröd och persika.

Sötma

Smakklocka1 av 12

Fyllighet

Smakklocka5 av 12

Fruktsyra

Smakklocka10 av 12

Serveringstips

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött.

38E7B686-2CE8-424E-A153-23A6F4063811Created with sketchtool.

Fisk

61A51908-CF17-4608-97AF-EE4A93D121B7Created with sketchtool.

Fläsk

3120E3EE-6596-4D55-8780-2CBBF5B7267DCreated with sketchtool.

Fågel

Innehåller 5,9 standardglas

Flaska · 750 ml · 12 % vol.

Vad är ett standardglas

Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.

Måttfullt drickande

Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.

*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.

Förpackningens klimatavtryck

Flaska

750 ml

894 g CO2e/l

Klimatavtryck

Högre

CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.

Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.

Råvaror

60% Chardonnay, 20% pinot noir och 20% pinot meunier.

Producent

Busi Jacobsohn Wine Estate

Om producenten

Busi Jacobsohn Wine Estate grundades av Susanna Busi Jacobsohn och Douglas Jacobsohn från Göteborg. Egendomen omfattar fem hektar vingårdar. Vinmakare är Simon Roberts.

Tillverkning

Basvinet jäste i ståltankar och en del av vinet lagrades på ekfat. Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liqueur de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90 grader och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.

Sortiment

Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.

Leverantör

AB Wicked Wine Sweden

Kolliinformation

Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 6 st.

Säljstart

9/6 - 2023