Tillverkad i
JapanFlaska
·
360 ml
·
11 % vol.
552:78 kr/l
Fruktig smak med sötma, inslag av päron, jasminris, vita blommor, honung, mandel och peppar. Serveras vid 6-8°C som aperitif eller till japanska rätter som sushi eller sashimi.
Sötma
Fyllighet
Innehåller: Inga allergener
Innehåller: Inga allergener
Färg
Blek, nästan vattenklar, ljusgul färg.
Doft
Fruktig doft med inslag av päron, jasminris, vita blommor och mandel.
Smak
Fruktig smak med sötma, inslag av päron, jasminris, vita blommor, honung, mandel och peppar.
Sötma
Fyllighet
Färg
Blek, nästan vattenklar, ljusgul färg.
Doft
Fruktig doft med inslag av päron, jasminris, vita blommor och mandel.
Smak
Fruktig smak med sötma, inslag av päron, jasminris, vita blommor, honung, mandel och peppar.
Sötma
Fyllighet
Serveringstips
Serveras vid 6-8°C som aperitif eller till japanska rätter som sushi eller sashimi.
Aperitif
Asiatiskt
Fisk
Skaldjur
Serveringstips
Serveras vid 6-8°C som aperitif eller till japanska rätter som sushi eller sashimi.
Aperitif
Asiatiskt
Fisk
Skaldjur
Innehåller 2,6 standardglas
Flaska · 360 ml · 11 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 2,6 standardglas
Flaska · 360 ml · 11 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Vi saknar information om CO2-utsläpp för den här förpackningen.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förpackningens klimatavtryck
Vi saknar information om CO2-utsläpp för den här förpackningen.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Leverantör
Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
Kaba Shuzojo
Om producenten
Kaba Shozojos ligger vid staden Hida och företagets historia sträcker sig cirka 300 år bakåt.
Tillverkning
Denna sake är klassificerad som en ginjo shu, det innebär bland annat att riset måste poleras ned till minst 60 procent samt att jäsningen sker under längre tid och vid lägre temperatur. Drycken har kolsyrats innan buteljering.
Visste du att...
Sake är ett risvin från Japan som kan serveras både varm vid 35-45 grader, eller sval vid 10-14 grader. Och hur uttalar man egentligen sake? Jo, som med dubbla konsonanter - alltså 'sacke'.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
Kaba Shuzojo
Om producenten
Kaba Shozojos ligger vid staden Hida och företagets historia sträcker sig cirka 300 år bakåt.
Tillverkning
Denna sake är klassificerad som en ginjo shu, det innebär bland annat att riset måste poleras ned till minst 60 procent samt att jäsningen sker under längre tid och vid lägre temperatur. Drycken har kolsyrats innan buteljering.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Champagnekork-natur
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
26/9 - 2025
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Deltar i Dryckesbranschens klimatinitiativ. Bakom initiativet står Sveriges Bryggerier, Sprit & Vinleverantörsföreningen och Systembolaget. Visionen är en dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.
Förslutning
Champagnekork-natur
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.


