Tillverkad i
JapanFlaska
·
720 ml
·
16 % vol.
526:39 kr/l
Nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av päron, mandel, jasminris, mineral, vitpeppar, vita blommor, citrus och örter. Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller med is som aperitif.
Sötma
Fyllighet
Innehåller: Inga allergener
Innehåller: Inga allergener
Färg
Ljusgul färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, mandel, jasminris, örter, vita blommor och citrus.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av päron, mandel, jasminris, mineral, vitpeppar, vita blommor, citrus och örter.
Sötma
Fyllighet
Färg
Ljusgul färg.
Doft
Nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, mandel, jasminris, örter, vita blommor och citrus.
Smak
Nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av päron, mandel, jasminris, mineral, vitpeppar, vita blommor, citrus och örter.
Sötma
Fyllighet
Serveringstips
Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller med is som aperitif.
Aperitif
Asiatiskt
Fisk
Fågel
Serveringstips
Serveras antingen vid 10-14°C eller vid 35-45°C, gärna till sushi eller andra japanska rätter, eller med is som aperitif.
Aperitif
Asiatiskt
Fisk
Fågel
Innehåller 7,6 standardglas
Flaska · 720 ml · 16 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Innehåller 7,6 standardglas
Flaska · 720 ml · 16 % vol.
Vad är ett standardglas
Ett standardglas innehåller 12 gram ren alkohol. Hur många cl ett standardglas är beror på hur hög alkoholhalt drycken har.
Måttfullt drickande
Ju mindre du dricker desto bättre. Socialstyrelsens gränsvärden* är 10 standardglas per vecka och 4 standardglas per tillfälle max en gång i månaden. Ta hand om dig och varva gärna med alkoholfritt. Läs mer om hur du kan dricka mer ansvarsfullt.
*Riktat till hälso- och sjukvården när de bör erbjuda stöd till personer med riskbruk av alkohol.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
720 ml
673 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Förpackningens klimatavtryck
Flaska
720 ml
673 g CO2e/l
Klimatavtryck
Högre
CO2e/l = Koldioxidekvivalenter per liter. Vi utgår från beräknade genomsnittsvärden (pdf). Datan är omvandlad till utsläpp per liter dryck för att bli jämförbar. Enskilda förpackningar kan ha både lägre och högre klimatpåverkan än genomsnittet för en förpackningstyp.
Glas ger högst klimatavtryck då det går åt mycket energi i tillverkningen även om glaset är återvunnet. Ju tyngre flaska desto större klimatavtryck. Enskilda glasflaskor kan ha både lägre och högre klimatavtryck än genomsnittet.
Råvaror
Ris av sorten hoshiakari.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
Asamai Shuzo
Om producenten
Asamai Shuzo ligger i prefekturen Akita. Företaget grundades 1917 och det huvudsakliga varumärket är Amanoto. Chefsbryggare är Koichi Moriya.
Tillverkning
Denna sake är bryggd med svart (kuro) rismalt som framställts med hjälp av en särskild mögelspor (koji-kin). Denna typ av malt ger saken högre syra än vanlig gul rismalt. Sake görs av polerat ris som jäses sedan i tre steg, följt av en längre jäsning vid cirka 10 grader. Saken har en alkoholhalt på 20 volymprocent efter avslutad jäsning, och späds därefter till 14-16 volymprocent. Denna sake är av typen Junmai shu vilket är en kvalitetsbeteckning som innebär att riset måste poleras ner till åtminstone 70 procent av sin ursprungliga storlek. Riset till denna sake har polerats ned till 60 procent. För sake finns en skala för sötma från +10 till -10. Denna sake har -6 på sötmaskalan för sake.
Visste du att...
Sake är ett risvin från Japan som kan serveras både varm vid 35-45 grader, eller sval vid 10-14 grader. Och hur uttalar man egentligen sake? Jo, som med dubbla konsonanter - alltså 'sacke'.
Råvaror
Ris av sorten hoshiakari.
Ursprung
Japan består av 6 852 öar. De fyra största öarna är Hokkaido, Honshu, Kyushu och Shikoku.
Producent
Asamai Shuzo
Om producenten
Asamai Shuzo ligger i prefekturen Akita. Företaget grundades 1917 och det huvudsakliga varumärket är Amanoto. Chefsbryggare är Koichi Moriya.
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Akebono Unlimited AB
Förslutning
Skruvkapsyl
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.
Säljstart
5/9 - 2025
Sortiment
Drycken ingår i Tillfälligt sortiment. Sortimentet består av noga utvalda drycker som endast finns i begränsade volymer under en kort tid. Vi fyller på med nyheter flera gånger i månaden. Utbudet i butik kan variera men du hittar hela sortimentet online.
Leverantör
Akebono Unlimited AB
Förslutning
Skruvkapsyl
Kolliinformation
Leverantören uppger att denna vara förpackas i hela kollin om 12 st.


